Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema fiscala:
- actionarii unei societatii comerciala care inregistreaza profit in anul 2011 vor ca profitul sa le fie distribuit ca dividende dar nu doresc plata acestora in 2012
- mentionez ca actionarii ( persoane juridice- UE) indeplinesc conditia pentru scutirea la impozitul pe dividende
Doresc sa stiu
- daca repartizarea dividendelor se pot inregistra in 457 si pot fi platite in anii urmatori? In aceste conditii se va plati vreo taxa la statul roman?
sau
- profitul din 2011 poate ramane nerepartizat in 117, urmand ca in anii urmatori ,pe baza unei decizii AGA, sa se distribuie si sa se plateasca aceste dividende. De asemenea, in aceasta situatie ar exista vreo taxa de platit la statul roman?
Multumesc
Solutia 2 (1171) este cea care nu da bataie de cap. De acolo se pot scoate dividende cand doriti si fara sa fie nevoie sa demonstrati oricui va vine in control de ce nu platiti impozit pe dividende. Din moment ce intra sub conventia pentru evitarea dublei impuneri nu vad ce taxa s-ar plati.
Multumesc pentru raspuns.
Daca societatile actionare nu doresc plata dividendelor, de ce statul ar avea ceva de zis?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Repartizare profit
Cstrut
Buna, am o nelamurire:
am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010?
multumesc (vezi toată discuția)
Dividende
calin felicia
La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)