avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate rodidoina

Activitate rodidoina

Eu am o indoiala legata de faptul ca o modificare a partilor comune o hotaraste singur presedintele si nu Adunarea Generala. Daca poate sa-mi indice cineva legile care reglementeaza acest subiect, in afara de L 196/2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va referiti la cum se distribuie suma reprezentand apa meteorica intre apartamentele din bloc, distribuirea se face pe cota parte indiviza, adica trebuie sa platiti un procent din suma totala egal cu procentul pe care il reprezinta suprafata utila a apartamentului Dvs. din suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor.
Acordul asociatiei inseamna 50%+1 din proprietari in Adunarea Generala sau doar Comitetul Exceutiv?
Instalatie noua de gaze pe casa scarii

Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare a Termoenergetica, un proprietar doreste sa-si instaleze centrala proprie si sa construiasca o noua instalatie de gaze pana la apartamentul lui.. Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile asociatiei de proprietari legate de construirea unei noi conducte de gaze pe casa scarii, ce aprobari trebuie obtinute si ce documente trebuie sa prezinte proprietarul respectiv astfel incat lucrarea sa se desfasoare in deplina legalitate.
Buna ziua.
Administrez mai multe asociatii de poroprietari si ma confrunt, la una dintre ele, cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Adunarea Generala a hotarat impartirea tuturor cheltuielilor in mod egal tuturor apartamentelor si nu reusesc sa ii conving sa faca distribuirea conform Legii 196/2018. Ce pot sa fac?
Va multumesc.
Restaurantele sunt obligate sa angajeze firme de paza pe care sa le cheme inainte de a chema politia in caz de incident?
Răspuns la discuția Dosar pensie cu probleme
In cererea tip pe care am completat-o la depunerea dosarului nu exista nici o rubrica unde sa scriu de la ce data doresc sa fiu pensionata, iar functionara de la ghiseu mi-a calculat daca am dreptul sau nu, luand in calcul adeverinta de grupa a 2-a si mi-a acceptat dosarul. Nu trebuie sa imi spuna ea ca nu am implinit inca varsta si sa nu imi accepte dosarul?
In al doilea rand, eu am depus actele originale la casa de pensii, cand am depus dosarul de pensie si acolo au ramas, acel dosar ajungand la instanta. Nu au mai ajuns la mine ca sa inlocuiesc originalele cu copii.
In cazul penionarii cu reducerea limitei de varsta nu inceteaza contractul de munca decat la data emiterii deciziei de pensie. Doar la pensionarea la varsta de pensionare normala contractul inceteaza de drept la implinirea varstei de pensie si trebuie sa depui decizia de incetare a CIM la dosar.
Tot n-am inteles daca, in cazul in care mi-as depune dosarul de pensie la limita de varsta acum (presupunand ca cer instantei dosarul si inlocuiesc originalele cu copii - desi cred ca originalele sunt la casa de pensii), nu ar insemna ca renunt la dosarul vechi aflat in litigiu.
Buna ziua,

Am depus in anul 2014 la Casa de Pensii a sectorului 4 dosarul pentru pensionare cu reducerea varstei de pensionare, avand 12,5 ani de grupa a 2-a.
Casa de pensii a decretat ca functia mea (cercetator stiintific) nu cadra cu grupa a 2-a si mi-a respins dosarul, luand in considerare doar 4 ani din cei 12,5 ani, in care aveam functia de inginer.
Am facut contestatie, am asteptat vreo 6 luni un raspuns care nu a venit. Am revenit cu contestatia si mi s-a spus ca pot sa dau casa de pensii in judecata pentru ca, oricum, raspunsul la contestatie nu va contrazice decizia initiala a casei de pensii.
Am dat Casa de pensii in judecata si, dupa un an si jumatate mi-a fost respinsa actiunea. Am asteptat 5 luni motivarea hotararii, care spunea ca am dreptate in ceea ce priveste adeverinta de grupa a 2-a, trebuia luata in considerare toata perioada de 12,5 ani dar, stupoare, am depus dosarul prea repede la casa de pensii, adica implineam varsta pe 28 aprilie si eu am depus dosarul pe 16 aprilie. Mentionez ca atunci cand am depus dosarul, doamna de la ghiseu mi-a spus ca se ia in considerare luna in care implinesti varsta, nu ziua.
Am facut apel si am termen in noiembrie.
Intrebarea mea este daca, acum in octombrie, cand implinesc varsta de pensie la limita de varsta, fara grupa, pot sa-mi depun dosarul fara sa renunt la procesul aflat pe rol sau trebuie sa astept hotararea in acel proces.
Daca pot sa depun dosarul, nu trebuie sa cer actele originale care se afla in acel dosar? Cum trebuie sa procedez? Nu vreau sa renunt la proces pana la ultima posibilitate de castig, pentru ca intre timp s-a adunat o suma destul de mare din urma pe care as primi-o in caz de succes.
Va multumesc.
Provin din chiria pe care a platit-o o irma de telefonie mobila pentru antena pe care au montat-o pe terasa imobilului.
Buna ziua,

Va rog sa imi dati un sfat juridic, daca sumele adunate ca venituri ale asociatiei de proprietari, constituite in fondul de imbunatatire a confortului, se pot folosi pentru constructia unei noi coloane de gaz si montarea de centrale proprii in fiecare apartament, racordate la aceasta coloana de gaz.
Solutia de centrala de bloc a fost incercata in ultimii 10 ani si nu este deloc convenabila. Proprietarii si-au pus repartitoare, inchid caloriferele cand sunt plecati, centrala de bloc consuma oricum foarte multe gaze pentru a incalzi apa pe care o plimba pe coloana comuna si, astfel, platesc sume nu prea mari la incalzirea apartamentelor, dar platesc mult la caldura pentru parti comune.
Montarea de centrale proprii ar fi solutia ideala.
Eventual sa cumpere asociatia centralele si sa faca un fel de contract de custodie, sau asa ceva, cu fiecare proprietar.
Sau sa platim impozit pe venit pe aceste sume si apoi sa le putem folosi si in beneficiul proprietarilor, in apartamente, impartite in mod egal.
Astept solutii, daca exista.
Va multumesc.