avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitatea de folosire a veniturilor asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitatea de folosire a veniturilor asociatiei de proprietari

Buna ziua,

Va rog sa imi dati un sfat juridic, daca sumele adunate ca venituri ale asociatiei de proprietari, constituite in fondul de imbunatatire a confortului, se pot folosi pentru constructia unei noi coloane de gaz si montarea de centrale proprii in fiecare apartament, racordate la aceasta coloana de gaz.
Solutia de centrala de bloc a fost incercata in ultimii 10 ani si nu este deloc convenabila. Proprietarii si-au pus repartitoare, inchid caloriferele cand sunt plecati, centrala de bloc consuma oricum foarte multe gaze pentru a incalzi apa pe care o plimba pe coloana comuna si, astfel, platesc sume nu prea mari la incalzirea apartamentelor, dar platesc mult la caldura pentru parti comune.
Montarea de centrale proprii ar fi solutia ideala.
Eventual sa cumpere asociatia centralele si sa faca un fel de contract de custodie, sau asa ceva, cu fiecare proprietar.
Sau sa platim impozit pe venit pe aceste sume si apoi sa le putem folosi si in beneficiul proprietarilor, in apartamente, impartite in mod egal.
Astept solutii, daca exista.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgetaexpertcontabil , utilizator 21:06, 21 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Acei bani de unde au veni din fonduri speciale sau din fondul de reparații ?
Nu conteaza sursa, conteaza destinatia.
Si cum destinatia este reparatia, intretinerea, modernizarea proprietatii comune, acesti bani pot fi cheltuiti pe montarea coloanei comune de gaz, dar nu si pe achizitionarea CT de apartament care sunt bunuri individuale.
Provin din chiria pe care a platit-o o irma de telefonie mobila pentru antena pe care au montat-o pe terasa imobilului.
Ramane valabil ce v-am scris mai sus.

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei nu-mi da acordul sa ma debransez 74mov 74mov Buna seara, am o problema cu presedintele asociatiei blocului nostru (asociatia de proprietari este doar pe blocul nostru-o singura scara), noi avand centrala ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana caldura fara acordul unui proprietar mihaela.n mihaela.n buna ziua, dat fiind faptul ca am \" norocul\" de a locui intr-un bloc vechi de 30 ani este mai mult decat necesar schimbarea coloanei caldura care trece prin ... (vezi toată discuția)
Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)