avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inlocuire coloana caldura fara acordul unui proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inlocuire coloana caldura fara acordul unui proprietar

buna ziua,
dat fiind faptul ca am " norocul" de a locui intr-un bloc vechi de 30 ani este mai mult decat necesar schimbarea coloanei caldura care trece prin apartamentele noastre.
Semnaland problema administratorului blocului mi-a spus ca aceasta problema nu este obligatia lui sa o rezolve si nu am decat sa ma duc eu la toti veninii de pe coloana si sa ne intelegem noi intre noi. Este corect asa ceva? el de ce mai este administrator? Nu are obligatia ca odata semnalata o problema legata de bunurile comune ale proprietarilor sa depuna diligentele in rezolvarea ei?
problema de baza este ca din cei 5 proprietari care impartim aceiasi coloana cel de la etajul 2 nu doreste sa schimbe tevilemotivand ca la el este cald.
ce posibilitati am sa rezolv aceasta situatie?
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 00:39, 4 August 2009
Cel mai bine este sa se hotarasca in Adunarea Generala inlocuirea coloanelor verticale - care sunt proprietate comuna. In felul acesta, daca majoritatea decide, domnul respectiv trebuie sa se supuna. Plata acestor lucrari va fi facuta din fondul de reparatii la care cotizeaza toata lumea.
administratorul are dreptate. nu el dispune executarea unei asemenea lucrari de anvergura, ci se hotaraste in adunarea generala. si este de preferat sa se faca inlocuirea totala a instalatiei cu pricina, chiar daca acest lucru se face in doua sau mai multe etape, in functie de fondurile existente sau care se vor stringe in asociatie.
faceti o solicitare scrisa catre asociatie in aceasta privinta cit mai repede, pentru a se putea stringe cit mai repede fonduri ca sa nu va prinda iarna iarasi in aceeasi situatie. exista o prevederi privind obligativitatea remedierii problemelor existente in legea 230/2007 si HG 1588/2007
legea 230/2007 www.avocatnet.ro/content/art...
HG 1588/2007 www.avocatnet.ro/content/art...
Ce se poate face cand pe celelalte coloane locatarii s-au inteles intre ei si au schimbat deja coloanele, deci nu mai sunt interesati de o Adunare Generala a Asociatiei de proprietari,adar pe coloane pe care locuiesc cei ce locuiesc la parter au centrala termica si sustin ca ei nu trebuie sa plateasca cota parte din inlocuire tevilor de incalzire dar sunt de acord sa inlocuim si tevile ce trec prin apartamentul lor mai ales ca pe una dintre acestea a aparut rugina, iar locatarii de la etajul intai sunt total impotriva schimbarii tevilor pe motiv ca fiind in varsta si avand multa mobila nu exista acces la coloanele de incalzire si nu doresc sa isi faca deranj.
Oare cei ce au centrala trebuie sa plateasca cota parte din inlocuirea coloanei de termoficare (respectiv partea ce trece prin apartamenul lor)?
Cum ii putem determina pe cei ce nu doresc schimbarea coloanei sa fie de acord cu schimbarea tevilor pentru confortul tuturor?
multumesc
normal ar fi ca, daca cei de pe celelalte coloane au executat inlocuirea tevilor fara a va implica si pe cei de pe coloana despre care vorbiti, sa o executati si dvs impreuna cu vecinii de pe coloana fara a-i implica pe ceilalti.
si cei cu centrala terrmica trebuie sa contribuie la aceasta lucrare, fiind vorba de instalatie comuna, in conformitate cu legea 230/2007 si hg 1588/2007. spuneti-le a mai bine se face lucrarea acum, cind nu este agent pe teava, decit la iarna , cind vor plati si contravaloarea descarcarii instalatiei, evitind astfel si inundarea vecinilor din aval de eventuala spartura a tevii si scutindu-i de despagubirea vecinului/vecinilor de dedesubt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz al unor locatari sa efectueze reparatii la coloana de termoficare cherryblossom cherryblossom Buna ziua! am urmatoarea problema - caloriferele din locuinta noastra nu se incalzesc cum trebuie pe perioada iernii, sunt doar calai. Aceeasi problema o au ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Centrala termica proprie - platesc cheltuieli parti comune? cocos44 cocos44 Buna seara! Am centrala proprie de apartament; la subsolul blocului s-au efectuat lucrari de inlocuire(schimbare) a conductelor de apa calda,care pe mine nu ... (vezi toată discuția)