avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme incalzire

Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si raspunsul a fost:in camera aveti caldura?sa fiti multumit!
Am spus ca trebuie recalculata intretinerea deoarece cel puitin 1/3 din pret nu se justifica.A spus ca se va discuta in adunarea generala dar ca nu e nimic de facut si ca aceaste reparatii se fac pe contr propriu pentru ca nu exista un fond de reparatii pentru asta iar fondul de rulment e cu totul altceva.
Este normal un asemenea raspuns?
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 09:15, 16 Februarie 2010
Nu inteleg de ce sa fie recalculata caldura. Daca acele doua coloane nu functioneaza, atunci nu cred ca sunt alimentate, iar daca acest lucru este adevarat, atunciplatiti ce va factureaza furnizorul. Sau este rece doar in apartamentul dvs?
Cat priveste faptul ca nu exista fond de reparatii, conducerea sa propuna, in Adunarea Generala, constituirea unui fond de reparatii care sa fie utilizat la remedierea situatiei descrise de dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
locuiesc intr-un bloc de garsoniere de 4 etaje:la unii functioneaza 2 coloane la altii 1 la altii 3 si platim toti la fel.
Este problema locala in bloc iar presedinta asociatiei si administratorul fac fix 0.
Sa imi arate macar lista cu proprietarii care nu accepta reparatia la coloana semnata si atunci tac.Dar ei nu fac nimic iar eu platesc la fel cu cei cu 3 coloane calde sau cu cei cu 1 coloana calda.Cand se sparge intre etaje coloana de agent termic vine repede un vecin cu un "meserias" si face treaba fara garantie fara nimic.Aici e jungla si ei spun ca nu e treaba adm,inistratiei sa faca reparatiile din casa noastra.
Deci legal exista solutii?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
cerul, utilizator
Prin apartamentul Dv. trec tevi (verticale) care fac parte din proprietatea comuna si care este administrata de asociatie, recte de comitet prin intermediul administratorului.
Atat comitetul si presedintele acestuia, cat si administratorul au treaba cu reparatia coloanelor de caldura...si chiar asta este una din principalele lor atributiuni.
Informati-i ca exista legea 230/2007 si HG. 1588/2007 (al caror text il gasiti in primul topic Documentatie specifica asociatiilor de proprietari) care ii obliga sa administreze aceasta proprietate comuna si sa tina instalatia condominiului in buna stare de functionare
am spus chiar presedintelui ca in lege apar referiri clare si chiar amenzi(desi cam mici) pentru presedinte vecinii care nu participa dar au zis ca "stie el legea"si nu are treaba cu asta...dar sa vedem ce se intampla mai departe...

Alte discuții în legătură

Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje gabi_69 gabi_69 Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca ... (vezi toată discuția)
Urgent! tevi de caldura vs centrala proprie serena82 serena82 Buna ziua, Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana caldura fara acordul unui proprietar mihaela.n mihaela.n buna ziua, dat fiind faptul ca am \" norocul\" de a locui intr-un bloc vechi de 30 ani este mai mult decat necesar schimbarea coloanei caldura care trece prin ... (vezi toată discuția)