avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme incalzire

Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si raspunsul a fost:in camera aveti caldura?sa fiti multumit!
Am spus ca trebuie recalculata intretinerea deoarece cel puitin 1/3 din pret nu se justifica.A spus ca se va discuta in adunarea generala dar ca nu e nimic de facut si ca aceaste reparatii se fac pe contr propriu pentru ca nu exista un fond de reparatii pentru asta iar fondul de rulment e cu totul altceva.
Este normal un asemenea raspuns?
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 09:15, 16 Februarie 2010
Am depus o sesizare la asociatia de locatari ca sa repare coloana comuna de la baie si bucatarie unde nu am deloc caldura(este vorba de coloanele de agent termic).In sesizare am cerut sau sa se rezolve si sa primesc caldura pe toate tevile sau sa se recalculeze suma de plata in conformitate cu suprafata radianta care este sub 2/3 din totalul tevilor.

Raspunsul presedintei ascociatiei arata cam asa:
"In urma verificarilor efectuate in subsol s-a constatat ca egaturile la coloanele dumnavoastra sunt efectuarte corect,deci neexistand din partea asociatiei nici o problema de distribuire a agentului termic."
"Rezulta ca agentul termic pe coloanele mentionate de dvs se datoreaza instalatiei vechi aferente coloanei dvs,pentru care avem rugamintea sa discutati cu vecinii dvs.de pe verticala si sa o inlocuiti in cel mai scurt timp,aceasta neintrand in atributiile noastre.
In legatura cu cererea de recalculare a caldurii aferente ap dvs. va reamintim,ca neexistand repartitoare de cost montate pe calorifere,plata se face la suprafata totala a apartamentului neputand fi masurata cantitatea exacta de caldura consumata"

Puteti sa-mi indicati in lege paragraful unde se spune ca asociatia este doar responsabila de tevile din subsol si nu si de coloane?

Va rog sa-mi indicati ce anume sa mai sesizez la asociatie dupa care eventual sa merg mai departe la primarie.
Nu mi se pare normal ca asociatia sa vb cu mine parca ea e o entitate separata de garsoniera mea si chiar de coloana comuna.Practic ei spun ca, coloana noastra e izolata de asociatie si sa ne ocupam singuri.Mi se pare aberant!!!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
cerul, utilizator
nu ati specificat la ce etaj stati si din cite etaje este blocul, cauzele problemei fiind multiple
totusi presedintele ori face pe prostul, ori chiar este, fiind in necunostinta de cauza in ceea ce priveste legea 230/2007 si HG 1588/2007. toate coloanele de incalzire (atit cele din subsol fac parte din instalatia comuna si priveste exclusiv asociatia, ramificatiile de la coloana la calorifer fiind treaba exclusiva a proprietarilor/locatarilor. administratorul trebuie sa stia mai bine acest lucru, deoarece calculeaza un anumit procent si pentru caloriferele din cadrul asociatiei si pentru coloanele ce trec prin apartamente (10-15% din factura, care se imparte tuturor pe cota parte indiviza a fiecaruia)
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii.
conducerea dvs, ori din reacredinta, ori din prostie nu (vrea) sa stie care sint partile comune ale blocului.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
In HG. 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 sunt specificate componentele proprietatii comune pentru a caror reparatie cheltuielile se impart pe cota-parte indiviza:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.


Deci pentru aceasta reparatie de pe coloana apartamentului Dv. conducerea asociatiei are responsabilitate integrala, fara a pune in sarcina proprietarilor acelor apartamente sa se ocupe ei de aceasta problema.
Si ca sa fiti si mai direct cereti-le acordul de asociere din dosarul infiintarii asociatiei unde se descrie proprietatea comuna. Este imposibil sa nu fi specificat si acolo ca(,) coloanele de caldura, apa, canalizare sunt proprietate comuna, deci in sarcina conducerii sa se ocupe de toate problemele aparute pe aceste componente ale proprietatii comune.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
elga50, moderator
Locuiesc la etajul 3 din 4 etaje.Coloana comuna apartine undeva la 15 apartamente sau chiar la mai multe.Dupa mine trebuia macar sa se osteneasca sa stranga semnaturi de la toti vecinii.
Pe langa toate astea mai sunt si vecini neintelegatori si deci doar presedinta de asociatie putea sa ne ajute.
O sa continui de mersurile desi la o asemenea cerere se raspunde dupa 1 luna jumatate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje gabi_69 gabi_69 Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca ... (vezi toată discuția)
Urgent! tevi de caldura vs centrala proprie serena82 serena82 Buna ziua, Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia am si eu o problema legata de asociatie:m-am mutat recent intr-un apartament cumparat prin credit ipotecar, si am o problema legata de energia termica.locuesc ... (vezi toată discuția)