avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate lucipopescu

Activitate lucipopescu

Fiul meu are o masina cumparata in Anglia, unde a locuit si lucrat 3 ani. La sf. lunii ianuarie 2018 a sosit cu ea in tara. Nu se va mai intoarce in Anglia. Cat timp are dreptul sa circule cu numerele de Anglia, pana cand va face inscrierea pe numere din Romania si in ce conditii? Zilele trecute a fost oprit de politia rutiera, i-au ridicat permisul si i-au facut dosar penal, pe motiv ca circula cu o masina neinmatriculata, in conditiile in care el a depus actele si asteapta programarea la RAR.
Si pe mine ma intereseaza daca se impoziteaza sau nu salariile compensatorii in cazul concedierii conform art.65 lit a)
am un srl de un an si 8 luni care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul.Am investit multi bani in spatiul pe care l-am construit conform standardelor, avand doua incaperi una ptr cafe-bar una ptr magazin mixt, cu anexele aferente(wc clienti, wc personal si spatiu de depozitare.Constructia este pe persoana fizica dar dotarile le am pe peroana juridica.Firma nu merge ok, nu am iesit cu profit si nu am reusit sa-mi recuperez nici banii investiti in ea.Acum ca se introduce si impozitul forfetar vreau s-o inchid.Cum este mai bine si fiscal si financiar? LICHIDARE, DESFIINTARE? Am dat anunt in ziar pentru inchiriere spatiu, vanzare mobilier magazin.Acest mobilier este achizitionat pe baza de factura si inregistrat pe mijloace fixe avand valoarea de 3000lei.Este neamortizat integral, deoarece conform clasificatiei amortizarea este pe 8 ani.Cand l-am cumparat firma nu era platitoare de tva, acum de la 1 februarie sunt platitoare de tva.Daca reusesc sa vand mobilierul trebuie sa fac factura cu tva colectata? Diferenta intre valoarea ramasa neamortizata si valoarea cu care o vand este nedeductibila fiscal? SUNT PREA MULTE INTREBARI DAR DACA CINEVA ARE RABDARE SA LE CITEASCA SI SA-MI RASPUNDA II MULTUMESC ANTICIPAT DIN TOT SUFLETUL!!
DIFERENTA INTRE UN FUNCTIONAR PUBLIC SI UN SALARIAT CONTRACTUAL DINTR-O INSTITUTIE PUBLICA ESTE ACEEA CA FUNCTIONARUL PUBCLIC ESTE INSCRIS IN CORPUL FUNCTIONARILOR PUBLICI DIN ROMANIA PRIN ANFP, SI TREBUIE SA RESPECTE STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI, IAR PERSONALUL CONTRACTUAL DIN INSTITUTIILE PUBLICE NU ARE ACEASTA CALITATE.
Am lucrat timp de 6 luni la o directie a unei institutii din administratia publica locala , personal contractual, cu contract pe perioada nedeterminata. M-am inscris in sindicatul respectivei institutii si am cotizatt pe toata perioada pe care am lucrat. Cu data de 01.12.2008 directia la care am lucrat s-a desfiintat prin Hotarare a Consiliului Local si prin aceeasi hotarare toti salariatii au fost concediati si ni s-au inchis cartile de munca conform art.65, alin 1 din Codul Muncii.In contractul colectiv de munca este prevazut ca la plecarea din unitate in urma concedierii sau a disponibilizarii sa primim cv a 12 salarii medii brute pe economie ca salarii compensatorii.Acelasi lucru este prevazut si in decizia de incetare a contractului de munca pe care am primit-o individual. Nu am primit inca aceste salarii dar sunt discutii ca le vom primi.Am doua intrebari: prima intrebare este: eu am dreptul la aceste salarii, tinanad cont de perioada pe care am lucrat? si a doua intrebare: in cazul in care am dreptul si le voi primi , dar intr-o perioada de cateva luni ( maxim 3) de la data incetarii activitatii voi ocupa prin concurs un post vacant la o institutie condusa de acelasi consiliu local, am obligatia sa returnez aceste salarii compensatorii, integral , partial sau nu?