avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchiderea unei firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchiderea unei firme

am un srl de un an si 8 luni care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul.Am investit multi bani in spatiul pe care l-am construit conform standardelor, avand doua incaperi una ptr cafe-bar una ptr magazin mixt, cu anexele aferente(wc clienti, wc personal si spatiu de depozitare.Constructia este pe persoana fizica dar dotarile le am pe peroana juridica.Firma nu merge ok, nu am iesit cu profit si nu am reusit sa-mi recuperez nici banii investiti in ea.Acum ca se introduce si impozitul forfetar vreau s-o inchid.Cum este mai bine si fiscal si financiar? LICHIDARE, DESFIINTARE? Am dat anunt in ziar pentru inchiriere spatiu, vanzare mobilier magazin.Acest mobilier este achizitionat pe baza de factura si inregistrat pe mijloace fixe avand valoarea de 3000lei.Este neamortizat integral, deoarece conform clasificatiei amortizarea este pe 8 ani.Cand l-am cumparat firma nu era platitoare de tva, acum de la 1 februarie sunt platitoare de tva.Daca reusesc sa vand mobilierul trebuie sa fac factura cu tva colectata? Diferenta intre valoarea ramasa neamortizata si valoarea cu care o vand este nedeductibila fiscal? SUNT PREA MULTE INTREBARI DAR DACA CINEVA ARE RABDARE SA LE CITEASCA SI SA-MI RASPUNDA II MULTUMESC ANTICIPAT DIN TOT SUFLETUL!!
Pentru activele detinute se deduce tva-ul platit.Veti factura cu tva.Pierderea este deductibila
desfiintare nu este un termen pe care sa-l intalniti in practica...va desfiinteaza dupa cum se vede guvernul actual
veti proceda la lichidare...o procedura nu tocmai usoara, sumele obtinute in urma lichidarii se vor distribui catre lichidator, salariati, bugetul statului, creditori (in ordinea pe care v-am enumerat-o)...ce ramane se impoziteaza cu 16% si restul va revin.
pentru stocul de marfa si activele societatii pe baza unui inventar efectuat la data cand ati devenit platitor de tva ati fi putut beneficia de ajustarea TVA ( nu spuneti nimanui ca nu ati facut inventarul acela...spuneti ca exact de atunci sunt listele de inventar) in sensul ca puteati deduce TVA la stoc si o anumita parte pentru active (in functie de durata utilizarii de la data intrarii in patrimoniu si pana la momentul la care ati devenit platitor de TVA)
valoarea ramasa neamortizata si nerecuperata prin vanzare este deductibila la calculul impozitului pe profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina sub valoare de achizitie iuli-ana iuli-ana buna ziua, societatea vrea sa vanda o masina sub valorea de achizitie, diferenta dintre valoarea ramasa si cea de vanzare este deductibila la calculul ... (vezi toată discuția)
Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)