avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiugrig

Activitate ovidiugrig

Am un credit ipotecar la OTP Bank cu plata ratei lunare in data de 26 a lunii. In luna decembrie a anului trecut am fost informat de functionarul de la banca ca trebuie sa depun mai multi bani decat de obicei deoarece dat fiind ca zilele de 26, 27 si 28 vor fi de sarbatoare sau de weekend, banca va incasa rata abia in data de 29 si prin urmare va incasa o penalizare de intarzaiere, dar pe care o va restuti luna urmatoare.

Eu am protestat spunand ca nu mi se pare corect mai ales ca ma prezentasem la banca in data de 24. Zic, daca e asa atunci ar trebui sa-mi dati si voi bonus ori de cate ori depun banii mai devreme de 26. Asa mi s-ar parea echitabil. Pana la urma am facut asa cum mi s-a spus deoarece m-au amenintat ca pot aparea ca datornic in Biroul de Credit samd.

Imi puteti spune daca o astfel de practica e legala? Pentru ca in cazul in care e un abuz am toata motivatia din lume sa ma adresez autoritatilor.

Multumesc.
Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. Geometric vorbind cele 2 scari sunt 2 paralelipipede tangente pe o singura fata si decalate cu cativa metri unul fata de altul. Ce vreau sa spun e ca arata ca si cum ar fi 2 blocuri lipite pe o portiune a unui perete. Totusi in acte cladirea figureaza ca un singur bloc cu 2 scari.

Locatarii din scara mea sunt toti de acord cu mansardarea blocului si cedarea dreptului asupra spatiului astfel rezultat in schimbul izolarii termice si a altor lucrari benefice locatarilor. Din nefericire in cealalta scara sunt mai multi locatari care se opun mansardarii. In aceste conditii, se poate d.p.d.v. legal sa mansardam doar scara noastra?
Problema noastra este urmatoarea: In urma cu 2 luni ne-am adunat si am decis sa inlocuim usile de la scara cu usi termopan. S-a facut o selectie de oferte, s-a selectat cea mai avantajoasa, s-a facut calculul pentru suma de bani ce revine de fiecare apartament si apoi s-a intocmit un proces verbal in care au semnat proprietarii a 9 din cele 10 apartamente. Intrebarea este ce se poate face cu proprietarul care se opune? De fapt el nu se opune, el ar vrea usi termopan pentru ca e la partier si frigul il afecteaza direct, dar nu vrea sa dea bani. Conform legii este el obligat sa plateasca? Avem vreo metoda legala sa-l obligam sa contribuie sau nu? Multumesc!