Problema noastra este urmatoarea: In urma cu 2 luni ne-am adunat si am decis sa inlocuim usile de la scara cu usi termopan. S-a facut o selectie de oferte, s-a selectat cea mai avantajoasa, s-a facut calculul pentru suma de bani ce revine de fiecare apartament si apoi s-a intocmit un proces verbal in care au semnat proprietarii a 9 din cele 10 apartamente. Intrebarea este ce se poate face cu proprietarul care se opune? De fapt el nu se opune, el ar vrea usi termopan pentru ca e la partier si frigul il afecteaza direct, dar nu vrea sa dea bani. Conform legii este el obligat sa plateasca? Avem vreo metoda legala sa-l obligam sa contribuie sau nu? Multumesc!
Trebuie sa participe la cheltuiala ca la orice reparatie facuta la partile comune ale blocului.
Trebuie sa aveti , pe langa acordul majoritatii proprietarilor si contract cu firma, receptia lucrarii, repartizarea costului lucrarii. Asministratorul trece aceste costuri pe lista de plata pe coloana separata. Cine nu plateste in termenul stabilit ca pentru orice cota de cheltuieli poate fi sanctionat cu penalizari, apoi dupa 90 de zile cu actionarea in instanta. Pana la instanta se mai poate face o somatie-notificare de plata . Daca ajungeti la proces trebuie sa aveti documentele ce v-am spus cu semnaturile si aprobarile, dupa caz, ale proprietarilor, administratorului, presedintelui, cenzorului.
Daca are bani la fondul de reparatii se pot lua de acolo fara a va mai certa cu veciniu rau-platnic.
Perfect corect ce va raspuns Adrian, cu o singura observatie: la viitoarea reparatie s-ar putea ca vecinul sa nu mai aiba fond de reparatii si atunci va refuza plata noii reparatii pentru ca acum s-au utilizat banii pentru usa termopan cu care nu e de acord. Cel mai bine e sa nu lasati treaba sa se invechiasca.