avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare usa intrare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare usa intrare bloc

Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii de apartamente de la scara respectiva, avand doar acordul verbal al unora.
1)Nu trebuia acordul scris a cel putin jumatate plus unu ( sau al tuturor ?) din proprietarii de la scara respectiva ?
2)Proprietarii care nu au fost de acord cu schimbarea usii sunt obligati sa contribuie la plata ei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 21:59, 15 Octombrie 2015
Toti proprietarii condominiului sunt obligati sa achite in raport de cota indiviza de proprietate costul reparatiilor, (inlocuirii usii, conducte , terasa etc .)chiar daca nu au fost de acord. Hotararea asupra necesitatii lucrarilor se ia in comitetul executiv sau in adunarea generala.Reparatiile profita tuturor locatarilor. Instituirea unul fond de reparatii este obligatorie pentru a putea acoperi costurile lucrarilor si atunci nu s-ar mai ivi probleme de acest gen , cand unii locatari se opun modernizarii.
Daca vechea usa ar fi necesitat reparatii, ar fi fost in regula. Dar vechea usa era buna, era chiar mai rezistenta decat cea actuala ( fiind din metal ), doar ca geamurile nu erau termopan.
Iar in privinta geamurilor termopan, parerile sunt impartite, unii le considera avantajoase ( deoarece izoleaza mai bine ) iar altii nu le considera avantajoase ( datorita aparitiei condensului).
Deci exista o prevedere legala care ii permite presedintelui sa schimbe usa ( care repet era intr-o stare buna, nu necesita reparatii ) fara acordul tuturor proprietarilor ?
In asociatia de proprietari ,majoritatea dispune,minoritatea se supune hotararilor majoritatii
Referitor la termopane unii le considera avantajoase ( deoarece izoleaza mai bine ,,,opiniile sunt impartite
Realitatea demonstreaza ca geamurile termopan care sunt fixate in chedere cauciucate la un interval trebuiesc inlocuite la fel ca stergatoarele de la autovehicule
Conteaza mult modelul de termopan si mai ales modul cum este protejat stratul de 3,4,5 camere al sistemului instalat
Referitor la c/v usa de acces,aceasta se repartizeaza tuturor proprietarilor,deoarece usa de acces este parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
presedintele nu poate hotara el ca vrea sa puna usa de termopa
orice hotarare ia adunarea generala
el poate propune schimbarea usii si daca in AG se hotaraste ca da atunci se schimba chiar si de cei ce nau fost de acord
legat de comitetul executiv el poate propune ,nu sa hotarasca ei ce se schimba sau nu
in concluzie;presedintele nu poate schimba usa cum vrea muschii lui ,numai adunarea generala
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu Justified Justified Buna ziua! Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au locatarii care locuiesc intr-un bloc cu sediu de asociatii? locatar86 locatar86 Locuiesc intr-un bloc unde la parter, intr-un apartament exista un sediu de asociatii de locatari (in jur de 15 asociatii) in care, in cursul saptamanii intra ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)