avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate gab2006

Activitate gab2006

Am o situatie mai speciala.Sunt angajat cu contract individual de munca pe durata limitata incepand din martie 2009 pana in prezent.In acest contract de unca angajatorul nu a prevazut expres perioada pe care se va desfasura acest contract ci o fraza de genul "pe perioada lucrarilor,pana la finalizarea lucrarilor pentru proiectul.......''.Precizez ca in tot acest timp nu am incheiat alte contracte de munca si nici alte acte aditionale la acest contract de munca cu angajatorul.Deci au trecut aproape 5 ani in care a functionat acest contract pe termen limitat.As dori ca acest contract pe termen limitat sa fie transformat in contract pe termen nelimitat deoarece consider ca angajatorul avea obligatia ca dupa cele 36 luni sa faca acest lucru.Pot sa cer acest lucru insa nu cred ca angajatorul va fi de acord mai ales ca se anunta restructurari.Intrabarea este daca in instanta se poate obtine acest lucru sau nu.Ce sanse de castig ar fi?
In preavizul de 20 zile acordat pentru desfacerea CIM cu art 65 alin 1 mi se specifica urmatoarele:
Art.3 Cu exceptia situatiei prevazute la art.4 din prezentul preaviz ,pe perioada preavizului nu trebuie sa va mai prezentati la serviciu avand posibilitatea de a va cauta un alt loc de munca,fara ca acesta sa va afecteze salariul.
Art.4 Sub sanctiunea desfacerii disciplinare a cm,conf art.263 alin.2 din legea 53/2003 coroborat cu art 43 din Regulamentul Intern,aveti obligatia sa va prezentati la serviciu in data de 26 ian 2009
Am cateva intrebari in legatura cu aceasta perioada:
- aceste 20 zile de preaviz vor fi platite cu 8h/zi sau cu 4h/zi?
-este obligatorie acordarea bonurilor de masa?
-concediul pe anul 2009 (corespunzator acestei perioade) trebuie platit sau se acorda liber dupa expirarea preavizului?
Puteti ,va rog, sa-mi precizati care articole din lege imi dau argumente pentru actionarea in judecata a angajatorului in acest caz si care este termenul limita pentru a face acest lucru(la art.283 din codul muncii apar doua termene:30 zile si 3 ani).
Sunt in perioada de preaviz de 20 zile(in uma desfiintarii postului cu art.65 alin.1 din codul muncii)pana in data de 26.01.2009 la o societate particulara.Nu am primit al 13 salariu(acordat tuturor salariatilor la sfarsitul lui decembrie 2008) si nici bonurile de masa corepunzatoare lunii decembrie 2008(acordate in ianuarie 2009 acordate tuturor salariatilor).
Intrebarea este daca am dreptul la aceste adaosuri la salariu(in situatia in care au fost acordate la ceilalti salariati) sau este la latitudinea conducerii societatii?
Argumentul meu este un punct din C.I.M.in care se spune ca salariatul are dreptul la egalitate de sanse si tratament.
Precizez ca aceste adaosuri nu sunt specificate in C.I.M. si nici in contractul colectiv de munca incheiat la nivel national.
Va multumesc anticipat.