Am o situatie mai speciala.Sunt angajat cu contract individual de munca pe durata limitata incepand din martie 2009 pana in prezent.In acest contract de unca angajatorul nu a prevazut expres perioada pe care se va desfasura acest contract ci o fraza de genul "pe perioada lucrarilor,pana la finalizarea lucrarilor pentru proiectul.......''.Precizez ca in tot acest timp nu am incheiat alte contracte de munca si nici alte acte aditionale la acest contract de munca cu angajatorul.Deci au trecut aproape 5 ani in care a functionat acest contract pe termen limitat.As dori ca acest contract pe termen limitat sa fie transformat in contract pe termen nelimitat deoarece consider ca angajatorul avea obligatia ca dupa cele 36 luni sa faca acest lucru.Pot sa cer acest lucru insa nu cred ca angajatorul va fi de acord mai ales ca se anunta restructurari.Intrabarea este daca in instanta se poate obtine acest lucru sau nu.Ce sanse de castig ar fi?
Durata maxima a unui c.i.m. pe durata determinata nu poate fi mai mare de 36 de luni. Dupa expirarea acestei perioade, angajatorul are urmatoarele optiuni:
- incetea raportul de munca fara a se mai incheia un nou c.i.m.
- modifica durata c.i.m. in nedeterminata
- inceteaza raportul de munca si incheie un nou c.i.m.