avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate gabryele

Activitate gabryele

Buna ziua. Am o serie de intrebari si va rog sa-mi raspundeti. Sint asistenta medicala la un ambulatoriu de specialitate, deci bugetara. Acum se impune privatizarea cabinetelor de specialitate care nu au corespondenta in unitatea cu paturi (deocamdata) in comodat.Mi s-a spus ca in aceasta situatie medicul este obligat sa tina asistenta 5 ani,nu stiu daca e adevarat. Daca da, atunci :
-salariu meu va fi minimum in sistemul bugetar (670) sau in sistemul privat(700), sau poate sa-mi dea mai putin pe motiv ca nu sint venituri?
- concediu de odihna o sa mi-l poata conditiona in sensul ca pot sa-mi iau concediu doar cind si-l ia si medicul?
- numarul de zile de concediu va fi in raport cu vechimea (pina anul acesta am avut 26 zile) sau la latitudinea medicului
-concediul de odihna va fi platit?
-la terminarea celor 5 ani obligatorii, va putea sa ma dea in somaj?
-concediile de ingrijire a copilului si perioada de somaj se considera stagiu de cotizare pt pensie ?
Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi beneficiaza detinutii politici condamnati in regimul comunist, si ce ar trebui facut pentru a beneficia de aceste drepturi in cazul in care a fost confiscata averea iar statul roman s-a folosit de ea pina in 1989?
buna seara. As dori sa va adresez o intrebare: concediu de ingrijire a copilului pina la virsta de 2 ani se considera ca vechime in cimpul muncii sau sub ce forma se opereaza in cartea de munca?
buna seara.sunt asistenta medicala si am urmat facultatea de finante banci. in acest context , prezenta studiilor superioare, chiar daca nu sint in domeniul in care lucrez, atrge dupa sine marirea salariului?
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu contractul de intretinere viagera. In anul 2002 parintii mei au facut un asemenea contract cu mine ,la vremea respectiva nefiind casatorita.,dar actele nu le-am depus la cartea funciara deoarece notarul ni-a spus ca se pot depune cind vrem noi. Intrebarea este ; mai sint valabile acele inscrisuri in prezent?
Daca depun actele ptr. intabulare acum,fratii mei ,in cazul decesului parintilor , mai au dreptul de a ataca contractul? Acum sint casatorita; bunurile care imi revin in urma acestui cotract constituie bun propriu? va multumesc anticipat
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
revin cu inca o intrebare:pentru concediu prenatal nu se percepe impozit?
buna seara. as dori sa refac dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului,insa am niste nelamuriri;85% din valoare veniturilor obtinute cu 12 luni anterior nasterii; venituri care conform legii 571/2003 sint . ctez: ;valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra veniturilor impozabile''. Nelamurirea mea este urmatoarea: am in fata adeverinta de la locul de munca in care apar 3 rubrici :venit brut lunar; impozit lunar; venit net lunar. Scazand impozitul lunar din venitul brut lunar imi da o suma (norma ca asa este) mai mare decit venitul net lunartrecut pe adeverinta. Intrebarea mea este - se ia in considerare venitul nrt trecut pe adeverinta sau venitul rezultat in urma diferentei dintre venitul brut si impozit? Pun aceasta intrebare pentru ca salarul meu nu este unul mare (a avut oscilatii intre 650-800 ron, netul) si vreau sa stiu daca mai are rost sa-mi pied timpul facind demersuri pentru un alt dosar. Va multumesc anticipat.
va multumesc de raspunsul prompt.deci nu mai putin de 600 ron
buna seara. sunt noua pe forum si as dori si eu un raspuns daca se poate.am un copil in virsta de 8 luni si beneficiez de indemnizatia de 800 ron. Dela 1 ianuarie indemnizatia este de 85% din media veniturilor cu 12 luni anterior nasterii+200 ron alocatia pt copil?cind se spune media veniturilor se refera la media venitului brut sau a venitului net? Din care venit se calculeaza?