avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comodatul in sistemul sanitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comodatul in sistemul sanitar

Buna ziua. Am o serie de intrebari si va rog sa-mi raspundeti. Sint asistenta medicala la un ambulatoriu de specialitate, deci bugetara. Acum se impune privatizarea cabinetelor de specialitate care nu au corespondenta in unitatea cu paturi (deocamdata) in comodat.Mi s-a spus ca in aceasta situatie medicul este obligat sa tina asistenta 5 ani,nu stiu daca e adevarat. Daca da, atunci :
-salariu meu va fi minimum in sistemul bugetar (670) sau in sistemul privat(700), sau poate sa-mi dea mai putin pe motiv ca nu sint venituri?
- concediu de odihna o sa mi-l poata conditiona in sensul ca pot sa-mi iau concediu doar cind si-l ia si medicul?
- numarul de zile de concediu va fi in raport cu vechimea (pina anul acesta am avut 26 zile) sau la latitudinea medicului
-concediul de odihna va fi platit?
-la terminarea celor 5 ani obligatorii, va putea sa ma dea in somaj?
-concediile de ingrijire a copilului si perioada de somaj se considera stagiu de cotizare pt pensie ?
Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:49, 11 Ianuarie 2011
- daca vorbim de privatizare salariul minim este cel din mediul privat,
- concediul de odihna in mediul privat se acorda la cerere si cu aprobarea patronatului prin planificare ( daca este un singur salariat planificarea nu prea isi are rostul) si da, poate sa va acorde acest concediu in acelasi timp cu medicul,
-numarul de zile de c.o. este cel din contractul individual de munca ( minim 21 zile)
-c.o. este platit in conformitate cu prevederile codului muncii,
-la implinirea celor 5 ani este posibila si concedierea prin restructurarea postului cu inscrierea la somaj,
- somajul este perioada asimilata cu stagiul de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurir concediu odihna BX BX M-am uitat peste Codul Muncii, Capitolul III - Concediile si as avea cateva nelamuriri: 1. In ce conditii se poate refuza o cerere de concediu odihna unui ... (vezi toată discuția)
Somaj+zilele ramase din concediu de odihna mady88_08 mady88_08 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Saptamana trecuta am fost anuntata de sef ca voi mai lucra pana la sfarsitul acestei luni deoarece va ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajata gravida andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb care este procedura de informare a angajatorului pentru o angazata insarcinta?verbal sau neaparat cu adeverinta de la medic? cum ... (vezi toată discuția)