Buna ziua. Am o serie de intrebari si va rog sa-mi raspundeti. Sint asistenta medicala la un ambulatoriu de specialitate, deci bugetara. Acum se impune privatizarea cabinetelor de specialitate care nu au corespondenta in unitatea cu paturi (deocamdata) in comodat.Mi s-a spus ca in aceasta situatie medicul este obligat sa tina asistenta 5 ani,nu stiu daca e adevarat. Daca da, atunci :
-salariu meu va fi minimum in sistemul bugetar (670) sau in sistemul privat(700), sau poate sa-mi dea mai putin pe motiv ca nu sint venituri?
- concediu de odihna o sa mi-l poata conditiona in sensul ca pot sa-mi iau concediu doar cind si-l ia si medicul?
- numarul de zile de concediu va fi in raport cu vechimea (pina anul acesta am avut 26 zile) sau la latitudinea medicului
-concediul de odihna va fi platit?
-la terminarea celor 5 ani obligatorii, va putea sa ma dea in somaj?
-concediile de ingrijire a copilului si perioada de somaj se considera stagiu de cotizare pt pensie ?
Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc.
- daca vorbim de privatizare salariul minim este cel din mediul privat,
- concediul de odihna in mediul privat se acorda la cerere si cu aprobarea patronatului prin planificare ( daca este un singur salariat planificarea nu prea isi are rostul) si da, poate sa va acorde acest concediu in acelasi timp cu medicul,
-numarul de zile de c.o. este cel din contractul individual de munca ( minim 21 zile)
-c.o. este platit in conformitate cu prevederile codului muncii,
-la implinirea celor 5 ani este posibila si concedierea prin restructurarea postului cu inscrierea la somaj,
- somajul este perioada asimilata cu stagiul de cotizare la pensie.
Nelamurir concediu odihna
BX
M-am uitat peste Codul Muncii, Capitolul III - Concediile si as avea cateva nelamuriri:
1. In ce conditii se poate refuza o cerere de concediu odihna unui ... (vezi toată discuția)