am inteles ca de data asta rezultatele vor fi afisate intr-o luna...asta spune zvonistica, doar ca asa cum au functionat am indoieli....
a trecut si ultimul minut...#-o
Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dvs.Ma poate lamuri si pe mine cineva daca la primul termen pentru o revizuire conf.408*1 la Inalta Curte, completul de 9 judecatori, se poate lua termen pentru lipsa de aparare. Se apropie termenul si nu am angajat un aparator.Sedinta asta la completul de 9 este publica?
Multumesc.
Chitanta de mana este semnata doar de unu din mostenitori, care inteleg acum ca nu ar fi avut dreptul sa instraineze respectivul teren.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea situatie: in anul 2004 am cumparat un teren (500 mp) intravilan pe raza unei comune. Din cauza faptului ca nu era succesiunea facuta nu s-a semnat nici un act in acest sens.Mentionez ca am cumparat de la o singura persoana fiind de fapt mai multi mostenitori care verbal au spus ca nu emit nici o pretentie.Eu pe acest teren am construit o casa cu o valoare considerabila.Am platit impozitele pe teren in aceasta perioada dar nu pe numele meu.Acum cel de la care am cumparat sustine ca unul dintre mostenitori este in Spania si nu il poate gasi pentru a face succesiunea.Ma aflu doar in posesia unei chitante de mana prin care am cumparat acest teren.Cum intru in posesia terenului si implicit in legalitate?
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care vreau sa revizuiesc o cauza,in urma unei hotarari CEDO. Specific aici ca hotararea nu a fost publicata in monitor.Am tradus aceasta hotarare,dar mi se spune ca instanta nu merge decat pe .Ideea ar fi sa obtin termen,dar cum si ce atasez la cererea de revizuire? Hotararea in limba franceza? Traducerea facuta de mine{de catre un traducator evident} Impotriva cui indrept cererea de revizuire? A sentintei de fond? Sau a Hotararii din recurs?
Cu multe multumiri
Multumesc.Se pare ca aveti dreptate!
"O hotărâre a unei camere devine definitivă la expirarea termenului de trei luni sau mai devreme, dacă părţile declară că nu au intenţia de a cere retrimiterea cauzei la Marea Cameră, ori în cazul în care colegiul de cinci judecători a respins cererea de retrimitere. După ce o decizie a CEDO rămâne definitivă, în favoarea cetăţeanului, statul român are la dispoziţie alte trei luni pentru a acorda, prin Ministerul Finanţelor, despăgubirile stabilite. "
Ori partea in cauza..:D nu mi-a cerut parerea,si din 24 februarie ,nimeni nu m-a intrebat nimic....
Multumesc domnule avocat !
Eu pot verifica asta la Monitor?Si daca da cum?
Multumesc Micaly,am inceput sa ma luminez din pdv procedural.Stiu ce am de facut.Singura nelamurire ce mi-a mai ramas este aceea ca nu stiu cum sa aflu daca hotararea Curtii Europene este definitiva.Am sa consult un avocat pana la urma,ai dreptate...