Multumesc pentru raspuns
-eu nu doresc nimic numai mama sa fie in siguranta deci sa nu poate fii atacata din partea fratiilor
-deci cea mai buna solutie e testamentul nicidecum un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager sau un simplu contract de V-C
Multumesc pentru raspuns
-ca si testement care ar fii proceduriile de urmat dupa deces (ma scuzati da nu prea sunt in tema cu procedele )ca si adaugare la prima intrebare am inteles ca toate sunt atacabile care ar fii solutia cea mai viabila pentru noi ? Multumesc!
Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire
-mama s-a recasatorit acum 16 ani cu tatal meu vitreg care detinea o casa pe numele lui.Tatal vitreg nu are copii si nici impreuna nu au copii are insa 4 frati .Dansii nu prea au fost de acord cu casatoria asa ca nu au mai tinut legatura cu tata. Acum ca tata e bolnav si la pat si singurul ajutor a ramas mama a decis ca sa facem cumva sa vindem sau sa lase casa mamei mele. Acum ca mai are (zile) ca e bolnav rau au aparut si fratii pe care nu il vrea sa-o vada da si mama crede ca e ceva la mijloc pentru avere .Am fost la notar si am inteles ca mama are numai 1/4 parte din casa in care locuiesc.
Intrebarea mea ar fi cum se poate proceda drept si legal ca mama sa ramana cu dreptul de a primi casa deci dreptul ei ce se cuvine (pentru ca nu inteleg nici legea esti casatorit cu cineva si traiesti cu cineva dupa care apar altii care cer partea lor de avere pentru care nu au facut nimic )deci sa se faca un contract de vanzare cumparare ? donatie ?sau un testament stiu ca totul e e contestabil dar care ar fii solutia in cazul nostru . Va multumesc frumos pentru raspunsuri!!!
as avea si eu o intrebare in 2011 am suspendat temporar activitatea pe o perioada de 3 ani dosarul a fost depus la anaf intre timp tot apar de la somatii pentru impozit pe anul in curs mai nou am primit o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii si anume cod 112 contributii de asigurari sociale de stat datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente cu suma de 101 si de aici a inceput calvarul am fost plimbat de la anaf la cas de:stunned: n ori pana la urma am reusit sa se dea de inteles ca aceasta suma se datoreaza pentru vechimea in cartea de munca pe anul in curs ????si daca nu achit suma se va majora -intrebarea ar fii ca daca nu am activitate daci activitatea suspendata de ce trebuie sa platesc si pentru ce platesc?? va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu ce se petrece. Multumesc!!
as dori sa ma interesezi ,am mai multe nelamuriri in situatia mea cu ultimul meu loc de munca dar as incepe de la inceput - in 2010 dec am fost angajati la o firma mai multe persoane cu contract pe perioada determinata pe 5 luni dupa aceea prin act aditional la contractul de ind.de munca tot sa prelungit cate o luna sau doua ultima cu expirare 30.04.2012( avem aproape un an jumate lucrati) ,deci toate persoanele (colegii) am fost in aceeasi situatie cu prelungire contract exceptind un coleg care pe ultimul act aditional (din greseala umana) sa trecut data gresit deci figura cu expirare 30.04 2013 .In urma cu 15 zile am primit toti decizia din parte firmei pentru incetarea CIM in temeiul art 55 lit.a si cu art 56 alin.1 lit. i din CM .Noi toti ceilalti am semnat decizia iar Dinsu a observat greseala si nu a semnat decizia revocand ca contractul lui expira numai in 2013 prin urmare a primit acasa prin posta decizia de incetare CIM dar ca dinsul are un paragraf in plus cu mentiunea ca _ conform art .24 din CIM pe ramura angajatul va beneficia de plate a doua salarii de baza .
Intrebarea mea ar fii atunci noi toti ceilalti de ce nu avem dreptul la compensare? art. 24. spune asa ca daca CIM inceteaza din motive neimputabile salariatului,sal are dreptul la 2 salarii compensatorii . Noi putem sa facem ceva sau e legal asa ceva?-posturile noastre sau desfiintat la toti,toti am fost in aceeasi situatie atunci e normala aceasta procedura? din cauza pentru o greseala umana unii beneficiaza de mai mult?-ce se poate face in aceasta situatie ?-mentionezi ca noi am semnat deciziile.
-in primul rand va multumesc pentru raspunsuri da intradevar am gresit CIM a fost incheiat pe durata determinata prelungindu-se ori de cate ori a vrut angajatorul astfel incat mi sa prelungit de vreo 6 ori si altfel s-au acumulat aproape 16 luni de la data angajarii .
Buna ziua
-dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se reia de la inceput?
Multumesc