avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate oanaelena22

Activitate oanaelena22

buna ziua
am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea este: daca o sa merg la serviciu pana in ultima zi, fara a-mi lua concediu prenatal, ce se intampla cu celelalte zile ( 84) -se cumuleaza obligatoriu la cele 42-post natal? - sau poti opta pentru a intra dupa cele 42 de zile direct in concediu de crestere a copilului?
cea de a doua intrebare ar fii , poti sa iti iei concediu pre/ post natal- oricate zile -maxim 126? de exemplu: 20 zile inainte de nastere si 42 dupa nastere iar apoi sa intri in concediu de crestere a copilului?
Va multumesc si d-voastra pentru raspuns .Binenteles ca o sa cer sa se fac un calcul pentru acele zile de concediu ce au ramas neefectuate si o sa le restitui doar diferenta dintre banii incasati de mine si banii pentru acele zile de concediu neefectuate.
Va multumesc pentru raspunsul acordat.O sa incerc sa ajung cu ei la o intelegere pentru restituirea in rate.
Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in urmatoare problema: am fost angajata la o firma timp de 2 ani de zile din 15 oct.2006 pana in 22 oct 2008, cand am fost nevoita sa imi dau demisia .Am primit dupa o luna de zile cartea de munca si decizia de incetare a contractului de munca (cu acordul ambelor parti) . In perioada de dupa demisie am tot primit bani pe card (ne erau virate salariile pe carduri)de la aceasta firma,atat in 30 oct cat si in 15 nov , 30 nov, si 15 dec.La inceput am crezut ca sunt banii pentru concediu neefectuat (mai aveam cateva zile neefectuate) insa in decembrie am anuntat ca imi tot intarau banii pe card si mi-au spus sa-i trimit inapoi.Am trimis inapoi suma primita in 15 decembrie si am crezut ca am terminat cu ei, dar m-au sunat si mi-au spus ca mai trebuie sa trimit si banii ce i-am primit in noiembrie.Momentan eu nu lucrez si nu am posibilitate sa-i restitui , va rog sa imi spuneti daca eu sunt obligata prin lege sa restitui banii si daca nu am cum sa-i restitui in timpul in care m-il dau ce pot sa imi faca?