avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariului dupa incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariului dupa incetarea contractului de munca

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in urmatoare problema: am fost angajata la o firma timp de 2 ani de zile din 15 oct.2006 pana in 22 oct 2008, cand am fost nevoita sa imi dau demisia .Am primit dupa o luna de zile cartea de munca si decizia de incetare a contractului de munca (cu acordul ambelor parti) . In perioada de dupa demisie am tot primit bani pe card (ne erau virate salariile pe carduri)de la aceasta firma,atat in 30 oct cat si in 15 nov , 30 nov, si 15 dec.La inceput am crezut ca sunt banii pentru concediu neefectuat (mai aveam cateva zile neefectuate) insa in decembrie am anuntat ca imi tot intarau banii pe card si mi-au spus sa-i trimit inapoi.Am trimis inapoi suma primita in 15 decembrie si am crezut ca am terminat cu ei, dar m-au sunat si mi-au spus ca mai trebuie sa trimit si banii ce i-am primit in noiembrie.Momentan eu nu lucrez si nu am posibilitate sa-i restitui , va rog sa imi spuneti daca eu sunt obligata prin lege sa restitui banii si daca nu am cum sa-i restitui in timpul in care m-il dau ce pot sa imi faca?
Cel mai recent răspuns: oanaelena22 , utilizator 18:41, 21 Ianuarie 2009
Urmeaza sa va dea in judecata si sa sestabileasca ati incasat sumele pe nedrept. Daca sunteti sigura ca nu vi se cuveneau si refuzati sa le restituti puteti fi obligata si la cheltuieli de judecata. oricum ar fi bine sa ajungeti la un compromis cu ei privind restirtuirea esalonata
Va multumesc pentru raspunsul acordat.O sa incerc sa ajung cu ei la o intelegere pentru restituirea in rate.
Este bine ceea ce doriti sa faceti....insa dupa cum si dumneavoastra ati afirmat , trebuie sa vi se achite in conformitate cu prevederile art 141 alin 4 codul muncii : Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Va multumesc si d-voastra pentru raspuns .Binenteles ca o sa cer sa se fac un calcul pentru acele zile de concediu ce au ramas neefectuate si o sa le restitui doar diferenta dintre banii incasati de mine si banii pentru acele zile de concediu neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul de 20 zile lucratoare botezan50 botezan50 buna ziua, in data de 29 oct 2009 am fost anuntata ca din data de 01 nov 2009 voi intra in preavizul de 20 zile lucratoare. intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Demisie neinregistata Pruty Pruty In data de 16 martie am fost fortat sa imi dau demisia de la locul de munca (stiu ca nu este legal dar dupa ce am calculat bine lucrurile am hotarat ca aveam ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa absolvirea facultatii georgeanaandreea georgeanaandreea Am fost angajata dupa absolvirea facultatii, iar angajatorul a beneficiat de ajutorul acela de la stat timp de un an de zile. As dori sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)