avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavizul de 20 zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavizul de 20 zile lucratoare

buna ziua,
in data de 29 oct 2009 am fost anuntata ca din data de 01 nov 2009 voi intra in preavizul de 20 zile lucratoare. intrebarea mea este urmatoarea: daca mai am zile de concediu de odihna neefectuate firma este obligata sau nu sa mi-i le plateasca?si daca nu , ce pot sa fac ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:51, 31 Octombrie 2009
1. In timpul preavizului sunteti inca sub prevederile CIM si puteti sa va luati si CO, cu acordul angajatorului. CO nu suspenda si prelungeste preavizul.
2. Daca la data incetarii CIM mai aveti zile de CO cuvenite si neefectuate, angajatorul trebuie sa vi le compenseze in bani, conform Codului muncii:
Art.141 (4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna coraline coraline sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)