avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate TDI

Activitate TDI

Cam la ce suma se ridica cheltuielile de reprezentare pentru un proces de granituire fara revendicare pentru un teren situat intr-o comuna? Care sunt inconvenientele in cazul in care reprezentarea este facuta de proprietar?
Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de aceasta situatie: un angajat este trimis in delegatie in tara de joi pana duminica noapte. In zilele de vineri, sambata si duminica trebuie sa reprezinte firma in cadrul unei expozitii (deci mai mult de 8h/zi).
Angajatului i se acorda cazare si o diurna de 20 de lei/zi, in conditiile in care angajatul castiga in mod normal apx. 30 de lei/zi.
1. Este corecta aceasta suma?
2. Trebuie aduse bonuri de decontare ale acestei sume?
2. Cate zile libere trebuie sa primeasca angajatul? Trebuie sa faca cerere de concediu pentru ele?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Accident cu vatamare corporala
Astazi am sunat la politie si am aflat ca dosarul a fost trimis la parchet pentru inregistrare, dupa care se va intoarce inapoi la politie. Politistul care s-a ocupat de accident mi-a spus ca daca ma inteleg cu cel accidentat si acesta declara ca nu are nicio pretentie, totul s-a terminat.
Multumesc tuturor celor care m-au sfatuit pentru promtitudine si pentru bunavointa.

p.s. Sper ca in cel mult 2 saptamani treaba sa fie incheiata. Va voi tine la curent cu ceea ce s-a intamplat.
Răspuns la discuția Accident cu vatamare corporala
Multumesc frumos celor care mi-au dat raspunsuri atat de promte.
Dupa o discutie avuta in urma cu putine minute, am inteles ca pretentiile s-au redus substantial si probabil vom ajunge la o intelegere.
Totusi,mai am cateva intrebari:
In cazul in care dosarul a ajuns deja la parchet (si din cate am inteles a ajuns) si eu ma inteleg cu omul in fata poltistului (eventual si notar?), ce se va intampla mai departe cu doasrul? Va fi inchis de catre procuror sau pot ajunge mai tarziu sa fiu chemat in instanta, chiar daca i-am dat omului ce a vrut ? Faptul ca ii dau bani imi garanteaza lipsa grijilor in viitor?
Salut pe toata lumea!
Cu ceva zile in urma, iesind dintr-o curte, am accidentat un muncitor care lucra intr-un canal. Intra sau iesea din el, nu s-a stabilit. Singurul semn ce indica faptul ca in acel loc se intampla ceva, era un indicator de 'ocolire', inalt de 1 metru si asezat in fata canalului la 50cm, maxim 1 metru.
Strada era cu doua benzi pe sens, iar canalul era la 1-1.5 metri in dreapta fata de iesirea din curte. Eu m-am uitat in dreapta si nu l-am vazut, fiind si un soare orbitor, apoi m-am uitat in stanga de unde nu venea nimic (pe cele 2 benzi), dupa care am virat dreapta si am lovit indicatorul si pe omul care era in canal.
Eu am sunat la salvare, l-au dus la spital unde a stat 4 zile dupa care a fost trimis acasa cu concediu medical de 14 zile. A avut o coasta rupta si fractura la unul dintre coate.
Si eu si omul am hotarat sa ne intelegem, numai ca eu m-am gandit la o suma el la alta. El, la 20.000 lei, ceea ce mie mi se pare enorm.

Acum as vrea sfatul vostru:
1. Ce se intampla daca nu ma inteleg cu omul?
2. Ce suma ar fi corecta pentru ceea ce s-a intamplat?
3. As putea da in judecata firma la care lucra omul respectiv pentru faptul ca nu a asigurat masurile necesare de siguranta? Semnalizare corespunzatore?

Va multumesc!