avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Adimate

Activitate Adimate

Răspuns la discuția Contract de intretinere
Sora mea NU a respectat contractul deoarece eu am platit si am facut si dovada cu chitanta si martori ca inmormantarea am suportato eu.Consider ca daca 2 persoane incheie un contract de acest gen cu clauze bine specificate si una dintre parti nu isi indeplineste intru-totul ceea ce si-a insusit acel contract este ca si nul
Buna ziua.Vreau sa aduc in dezbatere urmatorul subiect:
In anul 2008 sora mea a facut cu tatal nostru un contract de intretinere in schimbul averii lui (un apartament cu 4 camere).Eu am aflat de acest contract abia dupa decesul tatalui nostru.Am atacat in instanta contractul si am facut dovada atat cu martori cat si cu inscrisuri ca sora mea nu a respectat clauzele acelui contract (ea are o pensie de 500 de lei iar tatal nostru avea 1200 lei pensie-deci nu avea ea cum sa il intretina pe el , inmormantarea si obiceiurile de pomana au fost suportate de mine etc..)Sora mea nu s-a prezentat niciodata la judecatorie , deci nu a administrat nici o proba in apararea ei.la urmatoarea infatisare cred ca sentinta va ramane in pronuntare si voi castiga .apel nu poate face pentru ca valoarea nu depaseste suma de 1 miliard de lei si deci singura ei cale de atac dupa este recursul in care din cate am inteles nu mai poate aduce probe sau martori sau administra probe ci poate ataca decat procedura.ce sanse are de castig daca face recurs?si daca face recurs este obligata sau nu sa achite taxa de timbru la valoarea apartamentului?Va multumesc anticipat
Vecinul meu si-a construit casa la 20 cm de gardul care ne desparte proprietatiile si cu streasina la mine in curte,deci efectiv ploaia si zapada cad la mine in curte.ce pot face avand in vedere ca nu ma pot intelege deloc cu el si nici macar nu are autorizatie de constructie.in ce conditii mai poate fi daramata casa? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Indiviziune
intr-adevar este o situatie foarte delicata dar trebuie gasita o solutie ca la un moment dat poate o sa dau ochii noaptea cu vreun "musafir" si ma sperii de el sau il lovesc...
Discuție Indiviziune
pe o alee care este proprietatea a 5 persoane (cale de acces catre propriile case) pot trece numai proprietarii respectivi si rudele acestora sau si alte persoane? Sunt in conflict cu unul din proprietari si acesta favorizeaza trecerea "prietenilor si cunostiintelor sale" prin aceea alee comuna deranjandu-ma im mod frecvent.aceea alee face legatura intre 2 strazi principale.Va multumesc anticipat