avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune

pe o alee care este proprietatea a 5 persoane (cale de acces catre propriile case) pot trece numai proprietarii respectivi si rudele acestora sau si alte persoane? Sunt in conflict cu unul din proprietari si acesta favorizeaza trecerea "prietenilor si cunostiintelor sale" prin aceea alee comuna deranjandu-ma im mod frecvent.aceea alee face legatura intre 2 strazi principale.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adimate , utilizator 21:21, 23 Ianuarie 2009
Fiind un drum aflat în proprietate privată, doar coproprietarii au drept de folosinţă asupra drumului (intrînd aici şi persoanele care, deşi nu sunt coproprietari, utilizează drumul pentru a accede la casa unuia dintre coproprietari ca musafiri ai acestuia). Drumul nefiind grevat de vreo servitute în favoarea altor parcele de teren, nu aveţi nicio obligaţie de a permite trecerea altor persoane.

Totuşi, va fi cam dificil să dovediţi că "prietenii şi cunoştinţele" coproprietarului cu care sunteţi în conflict nu utilizează acel drum pentru a face o vizită scurtă, în fugă, vecinului dumneavoastră. Dacă aş fi în situaţia lor, aş invoca faptul că am avut intenţia de a mă opri la prietenul meu, iar pe drum m-am răzgîndit şi mi-am continuat călătoria fără a mai opri la acesta. E o situaţie delicată.

Liviu S.Bordaş
intr-adevar este o situatie foarte delicata dar trebuie gasita o solutie ca la un moment dat poate o sa dau ochii noaptea cu vreun "musafir" si ma sperii de el sau il lovesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament elpaulet elpaulet buna ziua. doresc sa contractez impreuna cu prietena mea un credit pentru a ne lua un apartement. din cate stiu exista aceasta posibilitate, numita ... (vezi toată discuția)