avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coproprietate apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coproprietate apartament

buna ziua.

doresc sa contractez impreuna cu prietena mea un credit pentru a ne lua un apartement. din cate stiu exista aceasta posibilitate, numita coproprietate. exista vreo restrictie in acest caz, in sensul ca ea este angajata cu carte de munca, iar eu sunt PFA? ma refer din punct de vedere legal, presupunand ca banca este de acord cu aceasta situatie.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elpaulet , utilizator 15:24, 28 Noiembrie 2008
Inainte de a presupune iesiti din casa si cum dati coltul gasiti un sediu de banca. Intrati acolo si intrebati. Sunt convnsa ca ei stiu mai bine decat noi daca puteti sa faceti ce v-ati propus. In plus acolo puteti afla lucruri care nu va trec prin cap la faza asta. Succes!
Nu există niciun impediment. Coproprietari pot fi orice persoane fizice sau juridice, fără nicio oprelişte.

Singurele probleme vor fi cele privind creditarea. Dacă banca acceptă să vă crediteze, chestiunea este rezolvată.

Liviu S.Bordaş
@elga50

sigur ca voi trece si la etapa asta.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
elpaulet, utilizator
@ dl Liviu Bordas

va multumesc.

daca tot ati fost atat de amabil, v-as mai intreba inca ceva. trecerea pe PFA intentionez sa o fac in luna care vine, dar inca nu m-am decis asupra schemei contabile pe care sa o adopt. de fapt nici nu am gasit informatii agregate si in acelasi timp clar explicate despre caracteristicile fiecare posibilitati in parte. nu ma intereseaza partea de devenire PFA, ci ce se va intampla 'dupa': cine tine contabilitatea, cum si cand se calculeaza si se platesc taxe, impozite, TVA, deduceri etc

daca ati putea sa imi dati pe scurt cateva date in acest sens, ar fi extraordinar - cred ca e un subiect de interes pentru multi, mai ales ca multe companii incearca diminuarea cheltuielilor si reducerea bugetului de salarii este printre prioritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)
Partile unui contract de fidejusiune ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, am gasit iinserate in mai multe contracte comerciale 'clauza de fidejusiune" in sensul ca :"Intre vanzatorul X si cumparatorul Y, semnatari ai ... (vezi toată discuția)
Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)