avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Activitate adelina_71

Activitate adelina_71

Răspuns la discuția deschidere succesiune
Buna ziua la toata lumea!
va cer din nou ajutorul:
- procesul pentru anularea actului de v-c al apartamentului facut cu tatal meu este in curs,inca nu stiu cat va mai dura,si in orice caz se va ajunge la recurs indiferent de cine castiga.
Problema mea acum este aceasta: in curand se fac 6 luni de cand tatal meu nu mai este, mama a facut declaratia de acceptare a succesiunii si o s-o fac si eu, dar are rost sa dezbatem succesiunea atata timp cat nu cunoastem rezultatul procesului? daca se anuleaza actul si atunci nu mai exista obiectul succesiunii? ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
mi-e teama ca nu inteleg prea bine... in caz ca mama nu face testamentul in favoarea nepoatelor si i se intampla ceva (sa dea bunul Dumnezeu sa fie cat mai tarziu), eu fiind singura fiica, fie ca accept succesiunea - creditorii vor actiona pe calea actiunii oblice, fie ca renunt la succesiune - vor actiona pe calea actiunii pauliene. Pana aici mi-e clar.
Sa inteleg ca testamentul ar fi o solutie?
Va multumesc!
Am si eu o intrebare legata de acest subiect: daca mama mea face un testament prin care lasa toate bunurile ei nepoatelor(acestea fiind fetele mele), acest testament poate fi contestat? mentionez ca sunt unica fiica, eu fiind deci mostenitor rezervatar si n-am de gand sa contest testamentul....numai ca am niste credite neachitate si ma gandesc - oare pot ataca testamentul creditorii in numele meu? in acest caz ce poate face mama ca sa ramana nepoatelor bunurile ei?
Va multumesc
Răspuns la discuția plata compensatorie
va multumesc!
Si mai am o intrebare: Ca totul sa fie OK la desfiintarea postului, e nevoie ca aceasta sa se faca printr-o decizie a directorului gen sau administratorului societatii sau prin hotararea adunarii gen a asociatilor si cu modificarea organigramei?
Răspuns la discuția concediere
Mai era un coleg, cel care se ocupa de SSM.
Discuție concediere
Buna ziua!
Am o mare rugaminte la dvs., am nevoie de un sfat: la societatea unde lucrez am un angajat in functia de director adj.care nu are functia de baza la societatea noastra, e angajat cu program de 4 ore/zi. S-a descoperit ca avea in laptop toate facturile emise de societate, la care el nu avea acces. Directorul gen. vrea sa-i desfaca CIM, eu i-am spus ca sol. cea mai buna ar fi sa-i desfiintam postul, numai ca in acest caz trebuie sa-i dea un sal.compensatoriu si nu vrea. Atunci trebuie sa-i desf CIM pe motive disciplinare, trebuie sa-l convocam la sediu, sa stabilim comisia,etc. Problema mea este ca acest individ nu a semnat ca a luat la cunostinta prevederile ROI. N-a vrut sa semneze si eu n-am anuntat mai sus. Exista vreo scapare?
Va multumesc din suflet!
dar salariul compensatoriu? suntem obligati sa-l dam?
Răspuns la discuția plata compensatorie
dar un salariat care nu are functia de baza la societatea respectiva, este angajat doar cu 4 ore pe zi, beneficiaza de sal. compensatoriu in caz de desfiintare a postului?
Am si eu o intrebare:Conducerea societatii vrea sa desfiinteze postul de director adjunct, motiv: dificultatile economice in care ne zbatem toti. Persoana angajata pe acest post nu are functia de baza la firma noastra, e angajata cu 4 ore pe zi la noi. Pot sa-i fac decizia de desfacere cu art. 65 alin.1? Cat este perioada de preaviz si in ce consta ea? Noi sincer am dori ca aceasta persoana sa nu mai vina deloc la munca. Se poate sa-i platim preavizul si sa nu-l mai vedem deloc in firma? Cum dau decizia? de ex: azi 23.01.2009 dau decizia de desfacere, acord preaviz de 20 zile pana in 19.02.2009 si ii desfac CIM cu 20.02.2009?
Va multumesc!