avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Torahus

Activitate Torahus

Avand in vedere modificarea Statutului Profesiei, in speta art. 211(6), privind obligativitatea deschiderii sediului secundar, cum vedeti acest lucru? Eu observ cateva probleme si o consider "usor" neconstitutionala, fiind ingradit dreptul meu de a practica profesia:
- desi am liberatatea si dreptul de a exercita profesia oriunde in tara, si mai nou in toata UE - baroul unde eventual voi fi obligat sa imi deschis sediul secundar poate refuza aprobarea cererii mele. In acest caz nu imi pot desfasura activitatea...fiind pasibil de sanctiunarea acestei abateri grave.
- daca semestrial, variaza preponderenta angajamentelor in diferite judete, voi ajunge sa imi deschid sedii secundare in mai multe judete, ...sau sa ma tot mut.
- va interveni dubla fiscalizare...trebuind sa platesc taxele peste tot
- de data aceasta existand o obligatie a avocatilor, barourile vor profita si vor mari si mai mult taxele, ca sa incaseze mai mult sau sa ingradeasca accesul celor din alte barouri.
Exista parca o hotarare a UNBR (14???) prin care se stabilea cuantumul taxelor?? Stie cineva?
Multumesc!
Discuție taxa poluare
Cu cine ar trebui sa ma judec in contradicotriu pt. restituirea taxei? AFP zica ca DGFP, iar astia zic ca AFPCM - administratia finantelor publice pt contribuabili mijlocii (taxa platita de firma). Astia din urma au personalitate? Prin cine stau in judecata?
Multumesc
Va multumesc pt. promptitudine! Sunt insa doar aspecte teoretice, dupa cum rezulta si din Legea 105. Practic insa tot nu stiu ce ar trebui sa fac.
Am obtinut o sentinta la un tribunal comercial din Belgia, impotriva unei persoane fizice cu domiciliul acolo. Nu am ce executa acolo, insa in Romania are o masina. Il pot executa aici, daca el are domiciliul acolo??? Care este procedura recunoasterii hotararilor straine? Unde e reglementata? Se tot zvoneste ca acum s-a simplificat... Ma puteti orienta va rog?
Multumesc!
CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare?
Multumesc!
Va rog, daca puteti sa ma orientati catre ceva lucrari/dezbateri, pe net sau carte, in legatura cu implicatiile institutionale si constitutionale ale aderarii la UE.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Cabinet individual de avocat
Nu l-am omis. Am mentionat la ce suma din exemplu se calculeaza 16%, insa nu ma intereseaza in speta sa il mai calculez si sa il scad. Intrebarea mea priveste calculul contributiei CAS.
Răspuns la discuția Decizie ICCJ
Comentariile de mai sus sunt pertinente si va multumesc! Solutii de un fel sau de altul, s-au tot dat, depinzand de complet daca admite sau nu exceptia. Eu am depus intampinarea cu 3 zile inainte de termen si avand in vedere ca este si o cerere de chemare in garantie ma tem sa nu admita exceptia. Iar cum eu, parat, trebuia sa depun cererea de chemare in garantie odata cu intampinarea imi e teama ca nu o primeste ca atare. Eventual o disjunge si o inregistreaza separat, ceea ce nu imi e pe plac. De aceea cautam o eventuala decizie ICCJ.
Acum, ca si discutii, eu nu vad utilitatea acestor 5 zile din mai multe motive. Cu 5 zile inainte de termen, dosarul oricum este la judecator si nu poate fi consultat de reclamant ca sa ia cunostinta de intampinare. Mai mult, daca o depun cu 5 zile inainte prin posta, sunt in regula, chiar daca ea ajunge la dosar in ziua sedintei, inainte de inceperea ei....deci....nu vad logica pt care ar trebui sa existe acest termen.
Va multumesc pt. comentarii.
Răspuns la discuția Decizie ICCJ
Intrebarea era in sensul in care am depus o intampinare cu doar 3 zile inainte de termen. Mi-ar fi convenit daca ar fi existat o decizie ICCJ (chiar si nu din cele aratate la 329), care ar fi constatat si posibilitatea depunerii intampinarii, cu incalcarea celor 5 zile. Pentru ca sanctiunea nu vine din acel 118(2) abrogat, ci din 103(1).
Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti asupra modalitatii de calcul a taxelor si impozitelor pe cabinetul de avocat. Ca si cheltuieli nu sunt decat 3 mari categorii: CAA, diverse si CAS. Nelamuririle vin tocmai de la CAS, care initial au calculat o suma, iar ulterior m-au anuntat ca am achitat in plus o suma destul de importanta. Initial au calculat pe total incasat, apoi pe incasat minus CAA si cheltuieli diverse.
Eu am calulat asa: 110 lei facturati si 100 incasati, pentru simplitate. Din 100 scadem 10% CAA si 20 lei cheltuieli diverse. Raman 70 lei, la care calculam CAS 5,5% = 3,85. 70-3,85= 66,15 lei, la care calculam impozitul de 16%. Este corect asa?
Am luat ca exemplu un an incheiat, ca sa nu ne mai incurcam cu anticipata.
Va multumesc!