avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sedii secundare avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sedii secundare avocati

Avand in vedere modificarea Statutului Profesiei, in speta art. 211(6), privind obligativitatea deschiderii sediului secundar, cum vedeti acest lucru? Eu observ cateva probleme si o consider "usor" neconstitutionala, fiind ingradit dreptul meu de a practica profesia:
- desi am liberatatea si dreptul de a exercita profesia oriunde in tara, si mai nou in toata UE - baroul unde eventual voi fi obligat sa imi deschis sediul secundar poate refuza aprobarea cererii mele. In acest caz nu imi pot desfasura activitatea...fiind pasibil de sanctiunarea acestei abateri grave.
- daca semestrial, variaza preponderenta angajamentelor in diferite judete, voi ajunge sa imi deschid sedii secundare in mai multe judete, ...sau sa ma tot mut.
- va interveni dubla fiscalizare...trebuind sa platesc taxele peste tot
- de data aceasta existand o obligatie a avocatilor, barourile vor profita si vor mari si mai mult taxele, ca sa incaseze mai mult sau sa ingradeasca accesul celor din alte barouri.
Exista parca o hotarare a UNBR (14???) prin care se stabilea cuantumul taxelor?? Stie cineva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 22:25, 25 Septembrie 2011
Si eu sunt interesat de acest subiect...asa cum il prezinti e clar un abuz. Nu mai stiu de unde sa scoata bani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccr referitor la constitutionalitatea dispozitiilor privind interzicerea constituirii şi funcţionarii de barouri în afara u.n.b.r. Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” În Monitorul Oficial al României nr. 259 din data de 17 aprilie 2015 a fost publicată Decizia Curții Constituționale nr. 155 din 17 martie 2015 ... (vezi toată discuția)
Admis barou avocat stagiar oana_27 oana_27 Buna seara, Am fost admisa in barou..daca poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii in ceea ce priveste pasii ce trebuie urmati...perioada pana la ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)