Avand in vedere modificarea Statutului Profesiei, in speta art. 211(6), privind obligativitatea deschiderii sediului secundar, cum vedeti acest lucru? Eu observ cateva probleme si o consider "usor" neconstitutionala, fiind ingradit dreptul meu de a practica profesia:
- desi am liberatatea si dreptul de a exercita profesia oriunde in tara, si mai nou in toata UE - baroul unde eventual voi fi obligat sa imi deschis sediul secundar poate refuza aprobarea cererii mele. In acest caz nu imi pot desfasura activitatea...fiind pasibil de sanctiunarea acestei abateri grave.
- daca semestrial, variaza preponderenta angajamentelor in diferite judete, voi ajunge sa imi deschid sedii secundare in mai multe judete, ...sau sa ma tot mut.
- va interveni dubla fiscalizare...trebuind sa platesc taxele peste tot
- de data aceasta existand o obligatie a avocatilor, barourile vor profita si vor mari si mai mult taxele, ca sa incaseze mai mult sau sa ingradeasca accesul celor din alte barouri.
Exista parca o hotarare a UNBR (14???) prin care se stabilea cuantumul taxelor?? Stie cineva?
Multumesc!
Stagiatura
valery
As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)