avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate FlorinCristian

Activitate FlorinCristian

Răspuns la discuția succesiune
Ma scuzati ca intervin aici .. dar am nevoie de un sfat intr-o situatie de acest gen : dupa decesul ultimului parinte 4 frati isi doresc drepturile , 3 au locuit in alte regiuni ale tarii al 4 -lea pe domeniul ce urmeaza a fi impartit ( casa parinteasca , pamant anexe etc) succesiunea nu se poate face fiindca al 4 -lea nu e la zi cu impozitul , nefiind platit de mult timp si refuzand plata in continuare . Cum se procedeaza in acest caz ??? exista vreo modalitate ca succesiunea sa fie dusa la capat ??? Se poate oarecum ca cei 3 frati sa cedeze partea celui de al 4-lea primariei pana la plata datoriilor apoi impartirea sa se poata face intre 3 frati + primarie ( inlocuitor al 4 lea frate ) ???
Buna Seara ,
Am o nelamurire , as achizitiona un teren si un apartament in locatii diferite , proprietari diferiti , in primul rand cum pot verifica daca aceste doua nu sunt ipotecate altcuiva sau girate si a doua nelamurire cumpar un teren , proprietarul cu ce acte la zi trebuie sa se prezinte in fata mea la vanzare si ce obligatiuni de plata mi se cuvin mie in afara de achitarea terenului .
Răspuns la discuția Taxa auto
romania inedit a scris:

Din pacate pentru dumneavoastra valoarea in lei a taxei a crescut , deoarece valoarea in lei a taxei auto se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene .

Din nefericire pentru cetatenii romani , pana cand Comisia Europeana va termina toata procedura de infrigement in cazul Romaniei , o sa mai dureze cam un an si ceva cosmarul taxei auto .

Ma scuzati ca intervin aici .. si dupa acest an si ceva ..ce se va intampla..statul restituie tuturor taxa ???? oare ???....prea "simplu sa fie pus in aplicare"
Răspuns la discuția RCA 2010 Tarife Reduse .
Multumesc mult .
Buna ziua ,
Am o situatie neclara , datorita preturilor ridicate din acest an si vazand costurile politelor RCA pentru pensionari am decis ca autoturismul personal sa-l instrainez tatalui ( pensionar actual varsta 63 ani ) pentru a beneficia de acele reduceri .
Ce as dori sa stiu :
- pot trece masina pe numele sau si beneficiind de acele reduceri RCA daca asiguratul principal ( pensionarul ) nu detine permis auto ???
- vad ca exista numeroase site uri care ofera un pret mult mai bun online cu expediere prin curierat la domiciliu a politei , acestea sunt valabile ? de ce sunt aceste diferente de pret si cum pot evita a cumpara o polita falsa de pe internet ???
eugen68octavian a scris:

Rezolvarea concreta a organelor, domnu* avocat, este ca a demonstrat aceluia care se credea stapan pe domeniul public ca viseaza si de fapt si de drept cine apuca primul locul de parcare sa fie sanaos, ceilalti... Dumnezeu cu mila, se descurca cum pot. Si sincer sa fiu, mi se pare cel mai echitabil si credeti-ma si eu am masina si am intampinat deseori dificultati in a gasi un loc de parcare.

=D> Felicitari pt raspunsul dat , foarte asemanator cu cel al organelor abilitate , suntem pe un domeniu public deci este AL NOSTRU nu AL SAU PRIVAT , cand politistul i-a cerut un act sa ateste ca acel loc II APARTINE individul a demonstrat ca ocupa un loc public deci nu detine un loc privat .
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca vecinul se afla acolo inaintea dvs. imi pare corect sa ramana si in continuare.
Legea nu ere treaba in aceasta chestiune intrucat folosinta indelungata nu genereaza efecte juridice in cazul acesta.
Este o uzanta daca vreti.
Politia nu cred ca poate sa va ajute cu ceva.Nu a incalcat legea.

avocat Claudiu Lascoschi

Sa rezolvat problema dupa sesizarea facuta , politia comunitara impreuna cu un delegat al primariei a demonstrat acelei persoane ca indiferent (dau ex) de tipul masinii,vechime in bloc,statutul de locatar toti avem drepturi egale deoarece suntem pe un domeniu public , domeniu public care in acest caz nu poate fi inchiriat/achitabil prin nicio modalitate , prin urmare toti locatarii acestui bloc in care locuiesc au intaietate la parcarea blocului fata de ceilalti si nicidecum sa existe favorizate anumite spatii preferentiale .de unii locatari.
Deci dupa spusele dl.avocat Mihai Teris justitia va face dreptate , in acest caz imparteam un bun comun public lucru prin care nu-i dadea niciun drept acelui locatar sa ocupe un spatiu anume de parcare si sa-l apere cu pretul amenintarilor,insultelor sau vandalizarii altor masini .
Va multumesc tuturor pt ajutoru acordat , in orasul meu aceste locuri nu se pot plati , am sesizat organele abilitate despre acest conflict , astept ca Justitia sa faca liniste in acest caz , sper sa se rezume totul la o reclamatie cu final pozitiv .
Buna Seara ,
Apelez la sfatul dvs , ca-n nenumerate randuri pentru a ma indruma intr-o chestiune din viata de zi cu zi .. problema parcarilor auto .
Am un autoturism , propietate personala cu taxele achitate la zi , am o problema des intalnita cred cu locurile de parcare , am anumite divergente cu un vecin de bloc care sustine si apara cu tarie ca locul pe care domnia sa isi parcheaza masina ii apartine in totalitate.( datorita vechimii sale in bloc etc )
Mentionez ca in orasul meu nu exista parcari private/achitate , de fiecare data cand locul respectivului vecin este ocupat acesta face un mare scandal ( ajungandu-se pana la vandalismul automobilelor ocupante) ce vreau sa aflu de la dvs : exista o lege a parcarilor ??? din cate stiu eu atata timp cat Primaria nu acorda locuri de parcare taxate anual suntem pe un domeniu public , cum se procedeaza in acest caz cu astfel de domn ? anunt politia ? exista o lege pe care ar trebui sa i-o citesc acestui om legat de parcarea auto in parcarile publice, sa-l fac sa inteleaga ca suntem pe un domeniu public ? Individul nu are niciun act doveditor ca acel loc i sar cuvine .
Am cautat ceva articole pe internet..dar fara rezultat
Răspuns la discuția Asigurari Auto
Deci din momentul in care nu se mai achita polita devine automat inoperanta .
Multumesc pentru ajutor domnule Ioan Virgil Lates si de asemenea doamnei/domnisoarei Alexandra . Sunteti oamenii potriviti la timpul potrivit .