avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate corina bucur

Activitate corina bucur

Răspuns la discuția Asociere

Multumesc mult, toate cele bune!
Răspuns la discuția Asociere
Multumesc pentru sfaturi, imi puteti da mai multe detalii despre contractul de asociere in participatiune?

Multumesc
Discuție Asociere
Buna ziua,

Sunt asociat unic al unui SRL care a achizitionat un apartament din profit. Doresc sa ma asociez cu 2 persoane in vederea extinderii si diversificarii activitatii. Exista vreo posibilitate de a ma asigura ca in caz de retragere a vreunuia sau incetare a activitatii firmei apartamentul sa imi revina mie ca asociat unic la data dobandirii imobilului? Pot ei sa dea o declaratie la notar in acest sens ? Aportul lor de capital nu acopera valoarea apartamentului.
Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie procedat la reevaluarea unui imobil? Va rog sa-mi confirmati daca ce stiu eu este corect: Se evalueaza imobilul de un expert, pe baza evaluarii se introduce noua valoare in contabilitate pana la 31 decembrie. Se depune balanta la Oficiul de taxe si impozite. Multumesc.
Răspuns la discuția contract inchiriere+mostenitori
Am pus intrebarea de mai sus in timp ce mi se trimitea raspunsul.:)
Multumesc mult pentru promptitudine1
Răspuns la discuția contract inchiriere+mostenitori
Am inteles, problema care mai ramane este cea legata de plata impozitului pe venitul din chirii. Cum trebuie procedat? Multumesc.
Buna ziua,

Ma bucur sa va salut pentru prima oara, si va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema:

Tatal meu a inchiriat pe o perioada de 3 ani o portiune din imobilul unde locuia unei firme. Tata a decedat in august anul trecut . Eu si sora mea, unici mostenitori dorim sa reziliem acest contract care probabil oricum nu mai e valabil prin decesul unei parti contractante (si impozitul pe venitul din chirii nu e normal sa-l platim pe o persoana decedata). Decesul este o cauza de forta majora? Obligatiile din contract trebuie respectate de urmasi pana la expirarea celor trei ani? Mentionez ca in contract nu exista clauze speciale in acest sens doar cea de forta majora si succesiunea inca nu am facut-o.
Astept cu interes sfaturile dumneavoastra.
Multumesc mult!