avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters77095

Activitate ContSters77095

Răspuns la discuția inregistrare mostenire
Veti plati, cel mai probabil, o amenda modica.
Ma scuzati ca ma bag peste subiectul deschis de dvs., dar sunt frapata de asemanarea intre situatia mea si a dvs.
Pe scurt, mama a fost infiata acum multi ani, mama adoptiva a murit, iar legatura cu tatal legal a fost pierduta. Se stie doar ca locuia in Bucuresti si s-a recasatorit; nu se stie daca a murit sau nu, acum ar avea 101 ani.
Vreau sa stiu daca se mai poate reclama partea de mostenire a mamei mele dupa tatal adoptiv(trec peste demersurile necesare identificarii actelor, mostenitorilor celorlalti) dupa atatia ani.
Buna ziua,
Azi dimineata am aflat de o situatie cel putin ciudata. Acte in original depuse la un notariat(certificat de casatorie, certificat de deces, act de proprietate asupra apartamentului )au disparut. In momentul in care au fost depuse, nu li s-a dat mostenitorilor aflati in posesia lor niciun numar de inregistrare, acestia nestiind de necesitatea lui si mergand pe incredere. Notarul afirma sus si tare ca nu a fost depus niciun astfel de act, este imposibil sa se gaeasca in arhiva.
Situatia este mai complicata de atat si pentru a fi inteleasa fac un rezumat al celor intamplate pana acum.
Speta: decedatul nu are fara copii, mostenitori sunt cei 3 frati ai lui si urmasii lui, precum si fratele sotiei lui decedate.
Lasa in urma lui :70 000 de lei in conturi pe care le administreaza concubina( Banii dispar.);
apartamentul , o casa la tara pe numele lui si al fratilor, vie, masina.

Fostul cumnat deschide succesiune pe 23 decembrie numai pe apartament, nefiind prezenti niciunul dintre celilalti mostenitori. Nu se stie rezultatul succesiunii, notarul refuzand sa il comunice.

Intrebare: ce se poate face pentru a putea recupera actele de la notar?