avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disparitie acte notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disparitie acte notar

Buna ziua,
Azi dimineata am aflat de o situatie cel putin ciudata. Acte in original depuse la un notariat(certificat de casatorie, certificat de deces, act de proprietate asupra apartamentului )au disparut. In momentul in care au fost depuse, nu li s-a dat mostenitorilor aflati in posesia lor niciun numar de inregistrare, acestia nestiind de necesitatea lui si mergand pe incredere. Notarul afirma sus si tare ca nu a fost depus niciun astfel de act, este imposibil sa se gaeasca in arhiva.
Situatia este mai complicata de atat si pentru a fi inteleasa fac un rezumat al celor intamplate pana acum.
Speta: decedatul nu are fara copii, mostenitori sunt cei 3 frati ai lui si urmasii lui, precum si fratele sotiei lui decedate.
Lasa in urma lui :70 000 de lei in conturi pe care le administreaza concubina( Banii dispar.);
apartamentul , o casa la tara pe numele lui si al fratilor, vie, masina.

Fostul cumnat deschide succesiune pe 23 decembrie numai pe apartament, nefiind prezenti niciunul dintre celilalti mostenitori. Nu se stie rezultatul succesiunii, notarul refuzand sa il comunice.

Intrebare: ce se poate face pentru a putea recupera actele de la notar?
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 23:04, 28 Ianuarie 2009
Din pacate nu se poate face nimic. Lipsind orice dovada ca acele acte au ramas intr-adevar la notar, orice actiune va fi sortita esecului.
Nu pot recomanda decat urgentarea refacerii tuturor actelor pierdute pentru continuarea dezbaterii succesiunii.
Este cel putin bizar ceea ce spuneti, dar poate notarul stie :confused:In primul rand faceti o langere la Politie pentru disparitia documentelor si apoi grabiti-va sa vi le refaceti.Nu de alta, dar va puteti pomeni ca proprietatile incep sa se vanda #-o
eu.ro.lex a scris:

Este cel putin bizar ceea ce spuneti, dar poate notarul stie :confused:In primul rand faceti o langere la Politie pentru disparitia documentelor si apoi grabiti-va sa vi le refaceti.Nu de alta, dar va puteti pomeni ca proprietatile incep sa se vanda #-o

Intreb si eu: Cum sa faca plangere la politie? Sa o probeze cu ce ?? :P
Doamne fereste sa se apuce sa reclame notarul, ca se mai trezeste bietul om si cu dosar penal pentru denunt calomnios :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate nou emine emine Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: 4 frati mostenitori, succesiunea facuta in urma cu aproximativ 9 ani. Trei dintre frati sunt decedati, iar actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune- nelamuriri nelu72 nelu72 Sotul meu defunct si fratele lui disparut de cca 20 de ani sunt mostenitori legali ai casei parintesti. Eu impreuna cu sotul meu,am fost casatorita legitim si ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala oana12345 oana12345 Buna seara, am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. In anul 1997, dupa decesul parintilor, am facut fost la notariat pentru eliberarea certificatului ... (vezi toată discuția)