avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate nou

Buna ziua,
Exista urmatoarea situatie: 4 frati mostenitori, succesiunea facuta in urma cu aproximativ 9 ani. Trei dintre frati sunt decedati, iar actul de proprietate al imobilului era in posesia unuia dintre fartii decedati iar acum nu stie nimeni de document. Fratele in viata si mostenitorul unuia dintre fratii decedati vor sa doneze partea lor unei rude dar nu au actul de proprietate, au fiecare numai docuentele de succesiune. Mostenitorul fratelui decedat va face in primul rand, banuiesc, la randul sau sccesiunea. Cum pot obtine un alt act de proprietate?
Mentionez ca este o casa batraneasca intr-o comuna din judetul Buzau.

Sau exista care este cea mai simpla si ieftina modalitatea ca respectiva ruda sa devina proprietar? Nu exista niciun risc ca orice modalitate aleasa de a deveni proprietar, sa fie atacata in instanta de o alta persoana
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2017
emine, utilizator
Cel mai recent răspuns: emine , utilizator 13:24, 17 Iunie 2017
Va adresati notarului unde s-a facut succesiunea.
edina a scris:
Va adresati notarului unde s-a facut succesiunea.

A fost azi persoana care doreste sa obtina proprietatea si a spus ca ar fi necesar si actul de proprietate la notar. sau cel putin asa a inteles.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2017
emine, utilizator
Daca s-a facut o succesiune, notarul care a intocmit certificatele de mostenitor are la mapa succesiunii copie a actului de proprietate. De aceea am spus sa se mearga la notarul de acum 9 ani. Daca acesta nu mai exista, va adresati camerei notarilor publici sa intrebati cine a preluat arhiva acestuia. Daca obtineti o copie a actului de proprietate, vedeti cine l-a facut si va duceti acolo sa solicitati un duplicat.
sunt 4 frati sunt mostenitorii parintilor decedati. Succesiunea a fost facuta in urma cu aproximativ 9 dupa decesul parintlor. Intre timp 3 dintre frati au decedat.
Fratele in viata si mostenitorul unuia dintre fratii decedati (care a facut la randul lui succesiunea) vor sa doneze partea lor unei rude. Pentru actele de donatie are nevoie de documentatia cadastrala dar nu se pot intelege cu mostenitorii celorlalti 2 frati decedati.
Singurlul mostenitor al unuia dintre fratii decedati este un betiv notoriu, nu il intreseaza partea lui dar nici nu se poate discuta cu el, iar celalat frate decedat are 4 mostenitori dintre care unul locuieste intr-un corp al casei de vreo 7 ani.
Cum poate rezolva situatia cei care vor sa doneze pareta lor?
In primul rand pentru acte au nevoie de documentatia cadastrala pe care nu o pot face fara acordul celorlati mostenitori.
Au vorbit cu un avocat pentru a iesi din indiviziune dar le-au spus ca pot pierde procesul deoarece poate castiga cel care locuieste de 7 ani (ma intreb cum deoarece locuieste ilegal, nu a fost facuta succesiuea )
Sau daca castiga trebuie sa ii despagubeasca pe ceilalti mostenitori. Sa despagubeasca ce??? Nu vor dreptul lor, vor doar ca partrea ce li se cuvine sa faca ce vor cu ea si anume sa o doneze unei familii fara posibilitati.
Daca are vreo importanta impoziul pentru aceasta proprietate nu a fost platit de la decesul mostenitorului al carui fiu locuieste intr-un corp al cladirii. Ipozitul a fost platit recent cand s-a facut succesiuna de catre cel care doreste sa doneze
De la politie au primit sfaturi sa cheme un executor sa ii puna in drepturi pe cei doi care vor sa doneze.
Sa fiu clar inteleasa nu se doreste decat ca cei doi sa poata dona legal partea lor unei familii fara posibilitati.
Care ar fi procedura cea mai simpla si rapida?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
emine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie pentru donatie sau iesire din indiviziune emine emine Sunt 4 frati sunt mostenitorii parintilor decedati. Succesiunea a fost facuta in urma cu aproximativ 9 dupa decesul parintlor. Intre timp 3 dintre frati au ... (vezi toată discuția)
Donatie caiusp caiusp Bună ziua, înainte de a începe sa fac ceva doresc câteva informatii. Detaliile sunt: Suntem 6 frați ( doi cu Tatăl 1 și patru cu tatăl 2) Tatal2 e ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces inout inout Buna seara, Tatal meu a decedat in urma cu 9 ani, mama fiind inca in viata (dansa locuieste la tara) iar mostenitori suntem 2 frati(unu are copii iar ... (vezi toată discuția)