avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie pentru donatie sau iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie pentru donatie sau iesire din indiviziune

Sunt 4 frati sunt mostenitorii parintilor decedati. Succesiunea a fost facuta in urma cu aproximativ 9 dupa decesul parintlor. Intre timp 3 dintre frati au decedat.
Fratele in viata si mostenitorul unuia dintre fratii decedati (care a facut la randul lui succesiunea) vor sa doneze partea lor unei rude. Pentru actele de donatie are nevoie de documentatia cadastrala dar nu se pot intelege cu mostenitorii celorlalti 2 frati decedati.
Singurlul mostenitor al unuia dintre fratii decedati este un betiv notoriu, nu il intreseaza partea lui dar nici nu se poate discuta cu el, iar celalat frate decedat are 4 mostenitori dintre care unul locuieste intr-un corp al casei de vreo 7 ani.
Cum poate rezolva situatia cei care vor sa doneze pareta lor?
In primul rand pentru acte au nevoie de documentatia cadastrala pe care nu o pot face fara acordul celorlati mostenitori.
Au vorbit cu un avocat pentru a iesi din indiviziune dar le-au spus ca pot pierde procesul deoarece poate castiga cel care locuieste de 7 ani (ma intreb cum deoarece locuieste ilegal, nu a fost facuta succesiuea )
Sau daca castiga trebuie sa ii despagubeasca pe ceilalti mostenitori. Sa despagubeasca ce??? Nu vor dreptul lor, vor doar ca partrea ce li se cuvine sa faca ce vor cu ea si anume sa o doneze unei familii fara posibilitati.
Daca are vreo importanta impoziul pentru aceasta proprietate nu a fost platit de la decesul mostenitorului al carui fiu locuieste intr-un corp al cladirii. Ipozitul a fost platit recent cand s-a facut succesiuna de catre cel care doreste sa doneze
De la politie au primit sfaturi sa cheme un executor sa ii puna in drepturi pe cei doi care vor sa doneze.
Sa fiu clar inteleasa nu se doreste decat ca cei doi sa poata dona legal partea lor unei familii fara posibilitati.
Care ar fi procedura cea mai simpla si rapida?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
emine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:08, 17 Iunie 2017
Buna ziua,
Se solicita iesirea din indiviziune solicitandu-se partajarea in natura a bunului daca este posibil sau atribuirea bunului catre unul/unii dintre ei cu obligarea lor sa plateasca sulta.
Cel ce locuieste intr-o aripa poate fi lasat acolo fiind in partea sa de casa cu sau fara voia dumneavoastra instanta aplicand prevederile art. 987 C.Pr.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate nou emine emine Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: 4 frati mostenitori, succesiunea facuta in urma cu aproximativ 9 ani. Trei dintre frati sunt decedati, iar actul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, tatăl meu (decedat) are un teren agricol.nu am făcut ... Toni77 Toni77 Bună ziua, tatăl meu (decedat) are un teren agricol.Nu am făcut succesiunea și fratele meu vrea sa mi doneze partea lui. Întrebarea este dacă poate sa mi ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)