avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tatăl meu (decedat) are un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tatăl meu (decedat) are un teren agricol.Nu am făcut ...

Bună ziua, tatăl meu (decedat) are un teren agricol.Nu am făcut succesiunea și fratele meu vrea sa mi doneze partea lui. Întrebarea este dacă poate sa mi doneze partea lui fără succesiune și ce acte îmi trebuie pentru succesiune și donație?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:29, 15 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate, fără dezbaterea succesiunii.
Dezbateti moștenirea, obțineți certificatul de moștenitor, întocmiti documentația cadastrala pentru bunuri, intabulati certificatul de moștenitor la Cartea funciara, apoi încheiați contractul de donație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire mostenire elena_tc elena_tc Buna ziua! Tatal meu a decedat. Suntem 3 frati si mama este in viata. Pe numele tatalui sunt 3 case. Fiecare dintre frati va lua o casa. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)