avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa deces

Buna seara,

Tatal meu a decedat in urma cu 9 ani, mama fiind inca in viata (dansa locuieste la tara) iar mostenitori suntem 2 frati(unu are copii iar celalat nu are)

Fratele meu amana tot timpul venirea la notar. As dorii sa imi spuneti va rog cum se procedeaza in cazul in care el refuza sa se prezinte. Precizez ca mama este de acord sa imi doneze partea dainsei.

Doresc sa stiu daca ajung la o intelegere cu fratele meu si mergem impreuna la notar in Bucuresti (unde locuim), sa imi dea o procura/declaratie prin care este de acord sa imi vanda partea lui sau sa mi-o doneze, prin urmare cu aceasta procura pot sa merg la notarul de la tara impreuna cu mama sa dezbatem succesiunea?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:45, 30 Iulie 2013
Daca nu se ajunge la intelegere la notar succesiunea se dezbate prin instanta.
Pentru a va dona/vinde partea din mostenire trebuie sa se cunoasca masa succesorala iar aceasta nu se poate face decat la notarul unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs.
Daca doreste sa va doneze sau vanda partea lui, fratele trebuie sa o faca numai dupa efectuarea succesiunii. Este logic ca nu va poate dona/vinde ceva ce nu se cunoaste si nu ii este in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recapat dreptul de mostenitor dupa un parinte decedat, daca am renuntat la dreptul de mostenitor, in favoarea celuilalt parinte, in urma cu sapte ani. ContSters486808 ContSters486808 Locuiesc cu unul din parinti, de trei ani, suport toate cheltuielile de intretinere a parintelui. Celalalt parinte a murit in urma cu sapte ani si am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)