avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa-mi recapat dreptul de mostenitor dupa un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa-mi recapat dreptul de mostenitor dupa un parinte decedat, daca am renuntat la dreptul de mostenitor, in favoarea celuilalt parinte, in urma cu sapte ani.

Locuiesc cu unul din parinti, de trei ani, suport toate cheltuielile de intretinere a parintelui. Celalalt parinte a murit in urma cu sapte ani si am fost constransa sa renunt la dreptul de mostenire, fiindca am locuit in strainatate in acea perioada si nu am reusit sa particip la succesiunea de mostenire, am trimis doar o procura notariala prin care mi-am exprimat acordul de a lasa partea mea de mostenitor parintelui in viata, care invoca, in acea perioada, faptul ca nu poate accede la contul bancar , bani pe care ii avea in comun cu sotul decedat.
Am fost constransa sa renunt la dreptul de mostenitor, pe linie paterna.
Am revenit in Romania, in urma cu trei ani. Muncesc si suport toate cheltuielile de intretinere.
Am pierdut dreptul de mostenire, pe linie paterna. Mama imi reproseaza de ce am renuntat la dreptul de mostenire pe linie paterna,, nerecunoscand faptul ca am fost constransa sa renunt la dreptul meu de mostenitor, santajandu-ma emotional.
M-a santajat emotional sa renunt la viata mea de familie, alaturi de sotul meu, sa revin in aceeasi casa cu ea, sa am grija de dansa, spunand ca o sa-mi doneze locuinta.
Am fost in fata notarului si nu a fost de acord sa semneze actul de vanzare-cumparare a locuintei, locuinta pe care mi-a promiso , cu pretul de revenire in Romania si de a locui impreuna cu dansa.
Mentionez faptul ca mai am doi frati, care au copii.
Sunt casatorita, fara copii. Sotul meu locuieste temporar in stainatate si nu are pretentii la dreptul meu de mostenire.
Ce pot sa fac sa-mi recapat dreptul de mostenitor, deoarece locuiesc in aceeasi casa, cu mama, unde am locuit si inainte de a pleca in strainatate, impreuna cu tatal si cu sotul meu.
Suport toate cheltuielile de intretinere, iar acum nimeni nu ma ajuta,
Mama imi reproseaza de ce am renuntat la dreptul de mostenitor, pe linie paterna si nu doreste sa semneze actul de vanzare-cumparare, cu care a fost de acord, inainte de venirea mea in Romania, de a locui impreuna cu ea.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters486808 , utilizator 10:34, 18 Iulie 2018
Buna ziua,
Nu ati renuntat in favoarea mamei ci ati renuntat la drepturile succesorale de pe urma tatalui.
Nu exista renuntare in favoarea cuiva.
NU SE POATE FACE NIMIC pentru retractarea acelei renuntari.
Cota care vi s-ar fi cuvenit din partea tatalui s-a impartit atat catre mama cat si catre frati.
Prin urmare mama va poate vinde sau dona numai cota ce ii revine, daca doreste, cu fratii trebuie sa o rezolvati separat chiar daca au obtinut din cota dvs..
Poate sa ma dea afara din locuinta. Neavand nici un drept legal . Ce as putea face pentru a nu ma exclude din locuinta_

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi mostenire mwijng mwijng Buna ziua tuturor, Adresez o intrebare celor in masura sa ma sfatuiasca in urmatoarea privinta: tatal meu a decedat acum 5 luni. Dimpreuna cu fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire elvisro2002 elvisro2002 buna ziua! tatal meu a decedat,mama s-a recasatorit,fratele s-a insurat ,iar in locuinta parinteasca lociesc doar eu cu familia mea.dupa decesul tatalui nu s-a ... (vezi toată discuția)