avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate anisoaro

Activitate anisoaro

Va multumesc din suflet pt sfat.
Buna seara.
As dori si eu sa stiu ce pot face in cazul in care angajatorul nu mi sa platit darile la casa de pensii si ce pot face in cazul acesta?
Precizez , ca mi sa oprit acesti banii din salariu.
Va multumesc.
buna ziua.Va rog sa-mi spuneti si mie urmatorul lucru; sunt in litigiu cu firma de cablu UPC .Ei nu i-mi pot asigura serviciile prevazute in contract.Am sesizat protectia consumatorului si acestia mi-au dat dreptete amendand vaceasta firma.Doresc sa reziliez contractul de 1 an inainte de termen din vina lor.Va rog sa-mi spuneti ce inseamna acest paragraf din contract; In cazul in care oricare dintre parti denunta unilateral contractul inainte de 12 luni, partea care a denuntat unilateral contractul se obliga sa plateasca celeilalte parti ,cu titlu de taxa de incetare inainte de termen ,suma de 200 roni pentru fiecare serviciu activ contractat. Va rog sa-mi spuneti daca e bine sa reziliez sau sa actionez in instanta. multumesc
Răspuns la discuția zile de concediu neplatite
Adresa nu mai are decat online atat .Ce pot face in situatia asta? Nu mai figureaza cu nici o adresa , cu nici un sediu.

Va rog sfatuiti-ma si pe mione ce sa fac.

Pot sa-i trimit online notificarea?
Răspuns la discuția zile de concediu neplatite
nikol.ilea a scris:

Daca angajatorul "a uitat" sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna la care aveti dreptul (5 zile) faceti o cerere catre acesta in acest sens. Cererea sa fie in dublu exemplar si obtineti nr de inregistrare de la secretariat.
Nu trebuie scapat din vedere faptul ca pentru inchiderea carnetului de munca inspectorul ITM trebuuie sa verifice toate documentele, inclusiv statul de plata. Pentru depunerea statului de plata angajatorul are termen pana la data de 25 a lunii in curs pentru luna anterioara, deci va mai dura putin pana va va elibera carnetul de munca.

Unde fac acea cerere si la ce secretariat? firma nu are asa ceva

Va multumesc.
Răspuns la discuția zile de concediu neplatite
davideg a scris:

Legal aveti dreptul la 5 zile de concediu.Cartea de munca sunt obligati sa vi-o dea.Faceti o notificare scrisa catre societate prin care solicitati cartea de munca si ducet-va sa luati un numar de inregistrare.Daca nici asa nu se rezolva va adresati cu o sesizare la ITM.


Unde pot depune acea notificare catre societate ?
Firma la care am lucrat si-a desfintat productia (ei mai functioneaza pe net) cu data de 1 02 2009.Pe cartea de munca la aceasta firma am 3 luni, as vrea sa stiu si eu daca am dreptul la zile de concediu pe aceste luni si cum pot face sa recuperez bani daca dansi refuza.Precizez ca nu am primit inca cartea de munca.

Va multumesc
Răspuns la discuția carte de munca
Mi s-a spus ca trebuie sa o scoata de la fortele de munca. Eu am terminat activitatea cu data de 1 02 2009. Si ca , dureaza o luna pana o aduce. Va multumesc.
Discuție carte de munca
As vrea sa stiu si eu cat dureaza sa iti inapoieze cartea de munca din mometul plecari de la firma respectiva?
Răspuns la discuția adeverinta medicala
Va multumesc