avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

As vrea sa stiu si eu cat dureaza sa iti inapoieze cartea de munca din mometul plecari de la firma respectiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 11:56, 6 Martie 2009
Carnetul de munca se inmineaza salariatului la incetarea activitatii. Nu exista nici un temei pentru retinerea acestuia. Daca nu vi l-au inminat, mergeti si solicitati-l. Nu au dreptul sa va refuze. Daca nu reusiti, puteti sa dati firma in judecata pentru a-i obliga.
Ar trebui sa se faca o mica diferenta: daca cartea de munca a fost la angajator sau daca a fost la ITM.
In cazul in care cartea de munca a fost tinuta la angajator, la incetarea activitatii trebuiesc verificate inscrisurile facute, operata decizia de incetare a activitatii si inapoiata cartea de munca titularului, cu inscrisurile la zi.
In cazul in care cartea de munca a fost tinuta la ITM-ul din judetul unde firma isi are sediul social, la data incetarii raporturilor de munca, angajatorul depune la ITM decizia de incetare a contractului individual de munca urmand ca inspectorii ITM sa opereze incetarea in cartea de munca a titularului pentru a putea fi eliberata ulterior titularului (care poate merge personal cu actul de identitate sau face imputernicire angajatorului). In privinta timpului verificarii inscrisurilor facute si eliberarea cartii de munca, acesta difera de la judet la judet, in functie de volumul de munca existent la momentul respectiv.

Va puteti angaja linistit in alta parte, chiar daca nu aveti cartea de munca, dand o declaratie ca aveti carte de munca dar ca asteptati sa vi se elibereze de la fostul angajator/ITM dupa verificarea inscrisurilor finale facute.
Mi s-a spus ca trebuie sa o scoata de la fortele de munca. Eu am terminat activitatea cu data de 1 02 2009. Si ca , dureaza o luna pana o aduce. Va multumesc.
In cazul acesta, mai aveti putina rabdare; si angajatorul asteapta dupa ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca).
daca aveti suspiciuni, puteti suna/deplasa personal la ITm pentru a verifica care este stadiul incrisurilor in cartea dvs de munca.
anisoaro a scris:

Mi s-a spus ca trebuie sa o scoata de la fortele de munca. Eu am terminat activitatea cu data de 1 02 2009. Si ca , dureaza o luna pana o aduce. Va multumesc.


Depinde despre care ITM este vorba ... in Bucuresti, dureaza cam 3-4 sapt

Alte discuții în legătură

Neoperare in cartea de munca ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua! Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce sa fac. Fratele meu a lucrat mai multi ani la o firma iar acum 2 ani a plecat la alta. A fost angajat, ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa imi iau cartea de munca ContSters156226 ContSters156226 Am lucrat la o firma si seful pentru 200 lei pe care trebuia sa ii dau lui nu imi da cartea de munca ,dar eu am lucrat ore suplimentare si nimeni nu imi ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)