avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate emylut

Activitate emylut

Răspuns la discuția Certificat Autenticitate RAR
Si cu toate astea legea la care faceti referire a fost modificata prin Ordonanta de urgenta nr. 41/ 2016 si scrie negru pe alb IV. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 11, alineatul (5) va avea următorul cuprins:

"
(5) Solicitanţii unei operaţiuni de înscriere a dreptului de proprietate în evidenţele autorităţilor competente pentru un vehicul rutier utilizat dobândit din alt stat trebuie să facă dovada certificării autenticităţii vehiculului de către Registrul Auto Român. Certificarea autenticităţii vehiculului atestă faptul că formularul-tip al documentului care confirmă înmatricularea anterioară a vehiculului, eliberat de autorităţile competente din ţara de provenienţă, este autentic."

2. La articolul 11, alineatele (6) şi (8) se abrogă.

Ca sa se inteleaga mai bine voi pune si vechiul alineat (5) in care se specifica destul de clar certificat de autenticitate pentru toate transcrierile, deci prin noua modificare si omisiunea transcrierilor dreptului de proprietate a unui autovehicul inmatriculat deja in Romania se deduce ca nu este obligatoriu certificatul pentru auto deja inmatriculate in Romania :
" Solicitanţii unei operaţiuni de înmatriculare a unui vehicul în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, trebuie să facă dovada certificării autenticităţii vehiculului de către Registrul Auto Român, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Certificarea autenticităţii vehiculului conţine şi atestarea faptului că acesta nu figurează în baza de date ca fiind furat. "
Răspuns la discuția Scaderea pretului locuintelor
Daca cineva a fost deja la targul imobiliar din luna februarie il rugam sa ne povesteasca si noua ce era pe acolo: proiecte noi, preturi pentru a ne face o parere si noi cei care suntem mai prinsi si poate nu o sa ajungem sa vizitam targul!
Răspuns la discuția Scaderea pretului locuintelor
Pot sa subscriu si eu la ideea ca scaderea preturilor este benefica pentru cei ce nu au o locuinta si doresc sa -si achizitioneze una.Totodata cred ca preturile multor locuinte precum si ale terenurilor au fost crescute artificial de lacomia agentiilor imobiliare (sa ne gandim ca ei castigau procent din suma tranzactiei si daca un proprietar mergea sa vanda ceva era sfatuit sa puna un pret mai mare- ceea ce normal ca nu-i displacea).
Preturile din orasele mari sunt oarecum justificate chiar si daca sunt egale sau chiar mai mari decat in tari dezvoltate din vest pentru ca diferenta dintre tara noastra si tari precum Germania este in infrastructura si am sa exemplific un pic:
- in vest zici "saru'mana" daca ai casa sau locuinta la 30 km de locul de munca (pe autostrada faci maxim 15 minute), multi oameni au locurile de munca la peste 50 km de locuinta, in ROMANIA nu iti prea permiti sa ai casa nici la 20 km de locul de munca(ma refer la marile orase) pentru ca nu ai autostrazi si chiar daca ai avea,centrele industriale sau cele de birouri sunt in buricul orasului si nu la periferie si astfel faci 30 min pana la marginea orasului si inca cel putin o ora pana in centru! ca sa nu mai vorbim de alternativele la mersul cu masina personala-nici una! Si alt detaliu demn de luat in seama cand comparam preturile locuintelor din orasele din Romania cu cele din vest este cel al utilitatilor care lipsesc cu desavarsire daca ai trecut de indicatorul ce limiteaza orasul (sa nu mai spunem de costurile pentru a-ti aduce totusi la "poarta" aceste utilitati).
Pe scurt : intr-un stat civilizat daca preturile locuintelor cresc f mult in orase ai la indemana varianta sa stai la distanta de oras si cu aceleasi facilitati(canalizare, afalt, gaze, electricitate...) si normal cu un pret de achizitie al locuintei mult mai mic si chiar poti face "naveta" cu un tren sau chiar cu un metrou civilizat- care are trasee mult in afara orasului =D>; pe cand in Romanica dupa ce ai incercat varianta de a locui in afara orasului nu iti mai trebuie o alta incercare :sorry:(de la masina ramasa impotmolita in "neaosele" drumuri neasfaltate #-o si pana la lipsa curentului electric, a canalizarii sau orice alta "necesitate de lux") si uite asa toata lumea cumpara locuinte in oras apare cererea f mare si oferta limitata pentru ca stim cu totii cat s-a construit in ultimii 20 ani!