Va salut.
Acum vreo 2 ani am vandut o masina unuia, care nu a trecut-o pe numele lui. Eu dupa vanzare, m-am dus doar la primarie sa-i instiintez ca masina nu mai e a mea. La cateva luni am primit o amneda de rovinieta si dupa inca 1 an alta amenda.
Acum cateva luni, am fost sa-i instiintez si pe cei de la politie (cu contract de vanzare cumparare si ce mai trebuie) ca masina nu mai e pe numele meu si am si sunat dupa vreo 2 saptamani sa fiu sigur ca cererea mea a fost inregistrata si mi s-a confirmat.
Intrebarea este: mai am sanse sa primesc alte amenzi de rovinieta?
Multumesc!
Buna ziua.
Acum vreo 2 saptamani am vandut o masina, dar problema este ca nu am cartea masinii si nici copie dupa ea si nici proprietarul nu raspunde la telefon, nu mai pot da de el.
Aveti idee ce pot face in acest caz ca sa nu ma trezesc cu ceva amenzi?
Multumesc anticipat!
revin cu o alta intrebare, din ce m-am mai interesat.
am inteles, ca atunci cand se va infiinta si administratia, terenul din jurul blocului va trece in administratie si atunci, pentru aprobari iti trebuie 50+1 de la vecini, + la primarie de umblat dupa acte.
imi puteti spune dc este asa?
multumesc
10x de informatii.
bine de stiut! :)
deci, spatiul din jurul blocului este spatiu privat, prin care toti proprietarii au cota parte, scrisa in contractul de vanzare cumparare.
deci in cazul asta, trebuie acordul la TOTI proprietarii, nu?
iar la spatiu public, din cate stiam, trebuia sa ceara acordul la 50+1 plus la primarie sa ia diverse autorizatii, nu ?
buna ziua.
pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, spatiu verde si aceasta cota parte este mentionata si in contract).
intrebarea e, daca cineva de la parter, vrea sa-si faca extindere, are voie sau trebuie sa ceara aprobarea de la toti locatarii?
multumesc anticipat
momentan nu este formata, dar o sa urmeze.
si sa inteleg, ca prin asociatie se poate clarifica si problema asta?
pai apare in contractul de vanzare cumparare, cum ca fiecare are cota parte vreo 70mp, din terenul din jurul blocului...deci nu e spatiu public, inclusiv, parcarea din fata, e cu cota parte.
buna ziua.
am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din el.
intrebarea este, este legal sa faci gratare pe el? Legea reglementeaza; "Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.", iar la noi este teren privat (cota parte pentru fiecare locatar)
multumesc.
astept raspunsul dvs.
da, fondul de garantare a aprobat, iar banca gaseste motive.
asa cum am zis, problema e de "nuante de formulare" in intabulare..e complicat sa dau copy paste la text, dar aici e problema. ce ma mira, este ca asa cum ziceam, notariatul, cu aceleasi formulari, nu a avut probleme pentru alte banci, Doar RAIFFEISENUL creeaza astfel de probleme.
Nu mai zic, atunci cand am cautat apartamente, si eram intrebat de agentii imobiliari cu ce banca lucrez, ma compatimeau, ca lucrez cu o astfel de banca.
Mentionez ca un prieten a lucrat cu BCR, si a inceput la o luna dupoa ce am inceput eu, si deja banca i=a livrat banii dezvoltatorului...si eu inca astept! DE APROAPE 1 LUNA!!!