As dori sa aflu daca recuperarea de debite cu Ordonanta de urgenta nr. 119/2007 se poate face in cazul in care nu exista un contract semnat intre parti, doar pe baza facturii? Factura poate sa inlocuiasca contractul comercial?
Instanta competenta poate fi ceea din localitatea unde debitorul are sediul social?
Va multumesc.
Buna ziua!
Doresc sa lamuresc, daca datoria neachitata a unui client poate deveni deductibila, dupa ce executorul judecatoresc a emis un proces verbal prin care constata ca aceasta persoana juridica este insolvabila? Sau acest lucru este posibil doar in cazul firmelor lichidate judiciar dupa o procedura de insolventa?
Multumesc.
Am un caz in care am atacat in instanta desfacerea contractului de munca. Firma a facut recurs, iar recursul a fost respins. In momentul de fata ar trebui sa ma reangajeze si sa-mi achite retroactiv drepturile salariale pana la momentul reangajarii. Doar ca firma este deranjata de un aspect, si anume ca procesul a durat in jur de 15 luni, deoarece in prima faza Tribunalul a comunicat sentinta doar dupa 8 luni. Iar recursul s-a putut depune doar dupa comunicarea sentintei.
Acum ei sustin ca vor merge la Curtea Suprema pentru anularea sentintei pe motiv ca aceea comunicare trebuia sa se faca in termen de 30 de zile.
Dupa ce au pierdut recursul, mai au sanse? Mai poate fi anulata sentinta?
Multumesc.
Chiar nu stiu ce sa fac... Am apelat la momentul respectiv si la un avocat pentru proces, care sa ma reprezinte. Si el imi tot spune si acuma, ca trebuie sa asteptam, deoarece noi am castigat doar in fond (nu stiu daca m-am exprimat bine), iar de sentinta definitiva nu poate fi vorba decat dupa ce expira termenul dat firmei in vederea dreptului la recurs. Neprimind nici una dintre parti sentinta, acest termen de recurs inca nici nu a pornit.
Si ca un motiv probabil pentru care nu s-a comunicat inca nimic poate fi perioada de concediu care tocmai a trecut, respectiv greva care tocmai se desfasoara.
Si timpul trece si trece, si este cam mult timp din februarie fara salariu....
Multumesc.
Buna. Este vorba de o decizie de concediere, pe care am contestat-o la tribunal si in data de 26 mai 2009 contestatia a fost admisa. De aici din cate stiu ar urma ca decizia tribunalului sa fie comunicata, dupa care firma ar avea drept de recurs in timp de 10 zile. Numai ca din 26 mai nici pana azi, 18. septembrie Tribunalul din Tg-Mures nu a efectuat comunicarea sentintei.
Din cate stiu aceste litigii legate de Codul Muncii se trateaza in regim de urgenta... Si totusi, nimic. Sunt somer in continuare, si as dori sa stiu, totusi, ce este de facut in acest caz. Multumesc.
Este vorba de un caz concret: societatea (angajatorul care doreste desfacerea contractului de munca al unor angajati motivand acest lucru prin lipsa comenzilor) are un contract colectiv de munca inregistrat la ITM, dar din care lipsesc prevederile din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, si anume cele din articolul 74 referitor la preaviz de 20 de zile respectiv articolul 78, ce obliga angajatorul la plata unei compensatii de cel putin un salar lunar. Intrebarea mea ar fi, daca in acest caz angajatorul are sau nu obligatia de a acorda aceste drepturi sau nu. Trebuie sa achite sau nu angajatului disponibilizat acest salariu?
Mentionez ca din pacate am ajuns in aceasta situatie si nefiind lamurit in privinta acestui aspect nu stiu daca are sens sau nu sa ma adresez ITM-ului pentru obtinerea acestor drepturi.
Multumesc.