avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ordonanta de urgenta nr. 119/2007
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ordonanta de urgenta nr. 119/2007

As dori sa aflu daca recuperarea de debite cu Ordonanta de urgenta nr. 119/2007 se poate face in cazul in care nu exista un contract semnat intre parti, doar pe baza facturii? Factura poate sa inlocuiasca contractul comercial?
Instanta competenta poate fi ceea din localitatea unde debitorul are sediul social?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fabian Necula , Avocat 15:12, 24 Mai 2011
1.nu se poate solicita recuperarea creantei in baza oug 119/2007 in lipsa unui contract, dar puteti apela la somatia de plata og 5/2001.
2. da, ca regula, instanta competenta este cea de la sediul debitorului. dar, daca va gasiti intr-unul din cazurile de competenta alternativa, puteti alege o alta instanta deopotriva competenta ( de ex, conf art 10 pct. 4, in cererile privitoare la obligatii comerciale, pe langa instanta de la sediul debitorului mai este competenta si intanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura oug 119/2007, fara contract anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate A livreaza marfa catre o alta societate B. Ulterior, societatea B nu isi mai achita datoriile. Pentru a rezolva litigiul pe cale ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta in materie comerciala ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client in care nu este specificata instanta competenta si nici locul incheierii contractului. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante bluetextil bluetextil vreau sa procedez la recuperarea unor creante in baza oug 119/2007 si nu stiu unde trebuie sa depun cererea, care este instanta competenta. mai mult decat ... (vezi toată discuția)