avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate Emil_Filip

Activitate Emil_Filip

Buna ziua, in apropierea localității unde locuim (in mediul rural) s-a înființat o crescătorie de șoimi de prada. Ceea ce mă deranjează este faptul că îi scoate să-i antreneze (am înțeles că înfometarea este o modalitate prin care îi antreneaza), iar păsările de pradă se hrănesc din curțile oamenilor, adică cu găini, pui, etc.
Este legal să crești asemenea exemplare de pasari prădătoare și să le dai drumul in libertate să vâneze pe unde apuca? Și la ce instituție competenta ne putem adresa. Multumesc
Buna ziua,
In anul 2012 am avut un PFA, iar pe acest PFA un contract de agent de colaborare cu o firma din Romania. Incepand cu luna iulie 2012 cei de la aceasta firma au inceput sa-mi retina la sursa contributiile pentru casa de pensii in procent de 10.5%, casa de sanatate in procent de 5.5% si impozit in procent de 10%. Diferenta de impozit pana la 16% am achitat-o la inceputul anului 2013 si a fost totul bine, insa acum am primit de la finate o somatie si un titlu executoriu prin care m-i se spune ca trebuie sa platesc contributiile la pensii pe trimestrele 3 si 4 aferente anului 2012.
Intrebarea mea este, daca s-a retinut la sursa si virat catre finante de catre firma cu care aveam contract de colaborare, eu mai trebuie sa mai platesc ceva la finante?
Specific faptul ca le-am dus la finante adeverinta in original din care reiese ca aceste sume s-au retinut la sursa si platit in conturile finantelor publice, iar explicatia lor a fost ca aceste contributii reprezinta cota datorata de angajat, iar cea datorata de angajator nu a fost achitata. Nu stiu daca in calitate de PFA trebuie sa achit ambele procente (10.5% - cat plateste angajatul si cred 19.5% pt. angajator).
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema, daca mai am de dat la stat vreun ban sau nu.
Multumesc anticipat.
Un asociat unic, care este si administrator al unei societati comerciale cu raspundere limitata, poate sa-si vinda lui insasi, un bun imobil din patrimoniul societatii?
Buna,
Sotia mea este notar, a nascut in ianuarie 2012 si a intrat in concediu de crestere copil din 01.03.2012, iar cei de la AJPIS la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil, pe langa veniturile din nete din venituri independente nu vor sa-i ia in calcul si ultimele trei luni de concediu medical, spunand ca face parte dintr-o categorie speciala si aceste concedii medicale nu se iau in calcul. Intrebarea mea este daca OUG 111/2010 se aplica pentru toti sau doar pentru unii. As dori o parere si de la dumneavoastra daca aceste concedii se iau in calcul sau nu si daca se iau in calcul ce putem face sau carei institutii sa ne adresam.
Multumesc.
Răspuns la discuția Achizitie teren de la stat
terenul primariei este in domeniul privat, iar eu vreau sa stiu daca pot achizitiona acest teren fara licitatie avand in vedere ca nu am acces la sosea decat prin intermediul acestui teren
Buna ziua,
Detin un teren (intravilan) proprietate privata intr-un sat anume din judetul Timis in marime de 1800 mp, iar in fata mea are primaria o bucata de teren de 360 mp care este partea de la sosea.
Intrebarea mea este daca pot achizitiona aceasta bucata de teren de la stat fara licitatie avand in vedere ca eu nu am acces la nici un drum. Va rog sa ma ajutati cu un cadru legal daca exista sau sa-mi spuneti Legea unde se specifica daca am dreptul sa achizitionez acest teren fara licitatie sau trebuie sa faca primaria licitatie.

Multumesc