avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie teren de la stat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie teren de la stat

Buna ziua,
Detin un teren (intravilan) proprietate privata intr-un sat anume din judetul Timis in marime de 1800 mp, iar in fata mea are primaria o bucata de teren de 360 mp care este partea de la sosea.
Intrebarea mea este daca pot achizitiona aceasta bucata de teren de la stat fara licitatie avand in vedere ca eu nu am acces la nici un drum. Va rog sa ma ajutati cu un cadru legal daca exista sau sa-mi spuneti Legea unde se specifica daca am dreptul sa achizitionez acest teren fara licitatie sau trebuie sa faca primaria licitatie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 18:32, 9 Februarie 2009
depinde de natura juridica a terenului...daca este in domeniul public al comunei, nu poate fi vandut ( legea 213/1998 )..daca e in dom privat, instrainarea se poate face conform normelor de drept comun ( legea 247/2005 )...
terenul primariei este in domeniul privat, iar eu vreau sa stiu daca pot achizitiona acest teren fara licitatie avand in vedere ca nu am acces la sosea decat prin intermediul acestui teren
Va sfatuiesc a va adresa consiliului local pe raza careia sa-i expuneti situatia. Poate gasiti impreuna cu conducerea primariei o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren mirceamonac mirceamonac Care este legea prin care se poate vinde un teren proprietate privata a statului (vezi toată discuția)
Stadionul este obiectiv de utilitate publica? emiliana emiliana Un teren revendicat dupa Legea 18/1991 n-a fost restituit deoarece era stadion al satului respectiv. Dupa Legea 247/2005 si Hg 890/2005, se poate restitui? ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)