Un teren revendicat dupa Legea 18/1991 n-a fost restituit deoarece era stadion al satului respectiv.
Dupa Legea 247/2005 si Hg 890/2005, se poate restitui?
Este stadionul obiectiv de utilitate publica, intr-un sat?
dupa rezultatul de sambata a echipei nationale, mai este de utilitate publica...:-/ Da, este de utilitate publica, dar trebuie sa fie si "interes local" in acest sens...;)
Eu cred ca problema trebuie pusa altfel. Este un teren in proprietatea publica a comunei, sau in proprietatea privata a acesteia?
Utilitate publica nu este sinonim cu proprietatea publica. Poate fi in proprietatea privata a comunei iar aceasta sa-i fi dat destinatia de stadion (ma rog, cam pretios spus, probabil).
Stadion revendicat conform legii 18/1991? Adica conform legii fondului funciar?
Stadionul ala era construit fara autorizatie? Fara PUZ, PUD etc? Presupun ca si la sate este aplicabila legislatia constructiilor... cand e vorba de un stadion (tribune, vestiare, toalete, etc)
Sau era doar o bucata dintr-o pasune (ingradita si marcata) care a fost transformata in teren de fotbal, avand denumirea pompoasa de stadion?
Altminteri... un stadion este de regula un obiectiv de utilitate publica, insa in cazul de fata... io stiu ce fel de stadion o fi fost...
Pentru ca daca era un simplu teren de fotbal care nu respecat (poate) legislatia in domeniu mi-e greu sa cred ca ar putea fi de utilitate publica...
Termenele de revendicare prevazute de legea 247 (care de fapt prelungea termenele (si ale) legii 18) au cam expirat de vreo cativa ani...