avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluarea terenului din VECHIUL AMPLASAMENT, dupa care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluarea terenului din VECHIUL AMPLASAMENT, dupa care sa ne faca o oferta in aceeasi valoare

Cererea initiala pentru stabilirea dreptului de proprietate am depus-o in termen in 1991, apoi am revenit in 31.03.1998, 06.09.2002, dupa care in 11.11.2002 am renuntat la despagubiri banesti si am solicitat punerea in posesie.
La solicitarea Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate m-am prezentat ➡in termenul stabilit, si am semnat P-V de punere in posesie a suprafetei de teren aprobata conf. Legii 247/2005.
Toata documentatia pentru emiterea TITLULUI de PROPRIETATE este returnata Comisiei locale pe motiv ca "P-V de punere in posesie ➡nu a fost semnat de catre toti mostenitorii (lipsind semnatura celui de-al doilea mostenitor), rezultand ca Procesul-Verbal nu a fost intocmit conf.Hot.890/2005 (anexa19)".
Mentionez ca al doilea mostenitor fusese infiat "cu drelturi depline" si abia in 2015 a depus, la Comisia locala - Certificatul de calitate de mostenitor.

INTREBARI:
1] ●Find doi mostenitori, daca eu am depus, la timp, toate actele solicitate ➡ma putea pune in posesie, pe cota cuvenita mie ?

2] ●Primaria este obligata, inainte sa ne faca oferta, sa solicite evaluarea terenului din VECHIUL AMPLASAMENT, dupa care sa ne faca o oferta in aceeasi valoare ?

Precuzez ca vechiul amplasament al terenului era in sat Mamaia si acum ni se ofera o pasune, dar conf. HG 890/2005 Art.9 alin(3) "Fostii proprietari sau mostenitorii acestora vor fi comlensati cu o suprafata de teren echivalenta valoric..."

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren pe vechiul amplasament Cateanu_Livia Cateanu_Livia Buna ziua, Am mostenit un teren in suprafata de 33 ha(arabil+pasune+tufaris) care in 1945 a fost trecut asupra Statului. In 1998 am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 247- terenuri revendicate de doi proprietari Anna63 Anna63 In conf. cu prvederile legii 247 s-a recostituit dreptul de proprietate pentru doi autori defunctii. Mostenitorii unuia dintre ei au acceptat terenul ... (vezi toată discuția)