avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate yo_kss

Activitate yo_kss

Buna ziua,

Daca eu am intrat in concediu pentru cresterea copilului pentru o luna, cand copilul a implinit 1 an si 10 luni. Ce venituri se iau in considerare pentru indemnizatie? Veniturile realizate pana la nasterea copilului? Sau veniturile realizate pana la data intrarii in concediu?

Multumesc
Multumesc.
Buna ziua,

Urmeaza sa intru in concediu pentru crestere copil "luna tatalui"; intrebarea poate parea stupida, dar daca doresc sa intru o luna de zile, incepand cu 1 februarie, pentru a beneficia de indemnizatie, cand ar trebui sa ma intorc la munca, la 1 martie?
Este vorba de o luna calendaristica, 30 zile sau alta metoda de calcul?
Cei de la munca nu stiu, nici cei de la directia de asistenta sociala. Mi-au spus doar ca nu se pot lua fractii, spre exemplu o luna si 10 zile.. dar nu au stiut sa imi defineasca "o luna".

Multumesc
Buna ziua,dupa cum se putea ghici am o problema cu baietii de la service-ul unde am dus un tv lcd in garantie,am dus tv pt o problema tehnica la garantie, l am primit cu aceeasi problema, la scurt timp l am dus iar si m au tot amanat vreo 45zile, ba ca nu mai merge facut ca trebuie schimbat displayul si costa mai mult decat unul nou(drept urmare au trimis actele nu stiu unde sa dea acceptu pt schimbarea tv cu unul nou - asa zicea nea tehnicianu), ba ca ii schimba displayul. Intr un final, dupa vreo 1luna jumate de asteptat m au sunat ca e gata tv-ul.
M am dus la fata locului si am cerut detalii despre problema avuta, la care ei mi au spus ( scrie si in actul de la ei ) "depanare circuit invertor". Dar baietii dupa cum ma asteptam au schimbat displayul impreuna cu carcasa din fata dar nu vor sa recunoasca pt ca sunt evident SH (o sa va intrebati cum mi am dat seama : taranii nu au avut nici macar bunul simt sa se uite la carcasa veche sa vada ca nu are nici un abtipild pe ea iar aceasta are + ca este si crapata) ideea este ca eu am refuzat primirea aparatului dar nu stiu cum sa procedez mai departe...ma gandesc ca vechiul lcd ar trebui sa aiba o serie ceva ..dar cum as putea sa aflu eu aceste date? eu ma gandesc sa merg in instanta cu ei ..dar cum as putea eu demonstra ca au fost schimbate aceste piese? nu mi se pare normal sa dau 2000ron pe un lcd sa stea mai mult pe la garantie si sa primesc si piese sh pe el...
astept un sfat ceva...
va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția ajutor somaj .va rog ajutor
VA MULTUMESC MULT PT RASPUNSURI!
DA ..TEORETIC SE INSCRIE DAR STITI CUM SUNT MAJORITATEA FIRMELOR CARE TREC SALARIU MINIM IN CARTE SI LUNILE DE PROBA NETRECUTE PT CARE SE TRAGE PE ANGAJAT TOCMAI PT A NU PLATI LA STAT SI A CRESTE PROFITUL PERSONAL...PT PERIOADA DE PROBA NU AM SEMNAT NIMIC AM SEMNAT DIRECT CONTRACTUL CU DATA ANGAJARII ATAT NIMIC DIN URMA...CE AS FI PUTUT COMENTA AVAND IN VEDERE SITUATIA?....
1AUGUST2007-15NOIEMBRIE2008 CONTRACT PRIMA FIRMA(DE ASTEA SUNT SIGUR)
27FEB1MARTIE(NU MAI STIU EXACT DATA DAR IN INTERVALUL ASTA AM SEMNAT CONTRACTUL CA MI EXPIRAU CELE3 LUNI DE PROBA)-PREZENT (INCA NU AM SEMNAT DECIZIA) MULTUMESC
am o problema va rog daca ma poate ajuta cineva
august2007-1noiembrie2008 lucrat la o firma cu carte de munca8ore (dat afara pt reducere personal-criza)nu mi am mai depus dosar de somaj ca nu stiam ca pot beneficia am aflat ulterior cand mi am facut deja carte de munca la noul job
noiembrie prezent lucrat la alta firma dar contract de munca am doar din martie adica vreo 2 luni -acum din nou dat afara pt reducere personal-criza . imi poate spune cineva daca pot beneficia de somaj avand in vedere ca am o gaura in cartea de munca de cateva luni? VA MULTUMESC MULT a si preavizul ar trebui sa fie de 20 zile nu? nu am semnat inca actele si sa stiu ce semnez acolo ...
multumesc!
ma ajuta si pe mine cineva ? vreau sa stiu daca pot beneficia legal de o pensie de urmas daca sunt inscris la o facultate particulara acreditata si sunt la FR. am fost la stat dar am renuntat si am renuntat si la pensie 1 an, acum am facut toate actele dar nu stiu daca mai pot beneficia daca sunt la FR ...indeplinesc toate conditiile asta este singura nelamurire ... are vreo legatura da este la ZI saula FR?
mersi