avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate cristu68

Activitate cristu68

In aceasta luna torida de vara, intr-o sambata dimineata, pe la ora 9, am lasat masina parcata pe trotuar la intersectia Bd. Timisoara cu Valea Cascadelor si am lipsit circa 30 de minute.
la intoarcere am constatat ca masina nu mai este acolo unde am lasat-o si am sunat la 112.
in cele din urma se apropie un politist comunitar care imi sopteste ca masina mea nu este furata, asa dupa cum am crezut initial, ci se afla in posesia lor si a unui tert undeva in Com. Rosu.
in schimbul reimposedarii mele, am fost constrans, sub amenintarea ca nu-mi mai vad masina, sa platesc suma de 670 lei.
am primit in schimbul platii mai sus aratate o dispozitie de ridicare si o factura.
intrebari fara raspuns:
1. ce natura juridica are aceasta dispozitie de ridicare
2. in ce termen si la ce instanta poate fi atacata
3. ce jurisprudenta stie cineva ca exista in aceasta materie

cu stima,
avand in vedere, ideea, ca acesta este un examen de intrare intr-o activitate liberala, imi pun urmatoarea intrebare:
este oare susceptibila de plata taxei pe valoarea adaugata aceasta "taxa"?
sper sa gasesc un raspuns pertinent, avand in vedere ideea ca, aceasta, in fapt,dar si in drept, nu este o "taxa", ci este eventual o plata aferenta sustinerii unui examen, care genereaza, desigur, o anume prestatie din partea organizatorului, UNBR, insa de aici si pana la a factura prestatia si pana la adaugarea unei valori, etc. este cale lunga..
multumesc anticipat juristilor ce se vor apleca asupra acestei spete si sper din nou ca se vor da solutii pro si contra.
X-(
da este adevarat. de altfel, ieri am primit si eu un mesaj tulburator de ''real'' insa, am anuntat banca despre aceasta tentativa de furt si banca a procedat mai departe la a sesiza organele in drept..
distinsa audienta,

solicit raspuns la cateva intrebari care ma pun serios pe ganduri si banuiesc ca in baza experientei pe care o aveti, ve-ti binevoi a-mi raspunde,
astfel:

1. este posibil sa intri pe sit-ul avocatnet.ro si sa fii efectiv asaltat de reclame pe care nu le-ai solicitat si nici sa nu poti sa le inchizi? se pare ca da, cu motivarea ca este un sit gratuit. pare corect insa, daca totusi doresti sa inchizi o reclama cred ca ar fi corect sa poti sa o faci si nicidecum sa nu poti (buna credinta)
2. daca trimiti un anunt pe un sit specializat de vanzari-cumparari (gratis), esti sunat apoi de diferite societati comerciale, care te omoara nu alta cu telefoane, prin care iti propun tot felul de colaborari, pe care tu nu le doresti, nu le-ai solicitat si evident, incepi sa-ti pui intrebarea, daca aceste societati au obtinut, folosesc ori uzeaza de anumite informatii in scop ilicit?.
cum se poate opri acest fapt ilicit de natura a-ti produce o mare trauma morala, intrucat atunci cand suna telefonul, te astepti ca cel ce suna sa sune in legatura cu anuntul pe care l-ai postat si nici decum sa te sune altcineva cu alte intentii dubioase.
3. este posibil sa se foloseasca cineva, in speta societati comerciale, de datele personale pe care le postezi cu un anume scop pe o pagina de internet, de genul numar de telefon, adresa, etc.?

in asteptarea unor raspunsuri specializate,
va multumesc anticipat,
utilizator, cristu 68
distinsa doamna, trebuie sa va multumesc din nou pentru timpul acordat acestui subiect.
trebuie sa recunosc ca aveti din nou dreptate insa ma vad nevoit sa incerc sa dezleg acest mister singur (fara ajutorul unui avocat) intrucat vreau sa inteleg mecanismul atat de incalcit al aceste sanctiuni de drept numita "nulitatea absoluta"
drept pentru care, trebuie sa va rog sa imi mai dati ceva detalii despre textele legale pe care cu multa bunavointa mi le-ati dat anterior.
in asteptarea unui raspuns ,
va multumesc din nou,
buna ziua distinsa d-na avocat, din pacate a-ti intuit corect, eu sunt victima, presupunerea dvs. este intemeiata.
din pacate in putine cuvinte, speta este urmatoarea:
1. in anul x printr-un inscris autentic, se vinde un bun garaj (anexa a proprietatii ) edificat in curtea imobilului. prin acelasi act suprafata de teren de sub garaj este confiscata ca efect al legii 59 din 73.
2. in anul z, statul confisca intreaga proprietate (deci inca odata si terenul cu pricina)
3. dupa 1990 se promoveaza o actiune in nulitatea absoluta a deciziei si se constata (prin instanta) nulitatea acesteia.
4. in acelasi timp, cumparatorul garajului formuleaza cerere de eliberare a unui titlu pe legea 18 si obtine acest act, uitand sa arate ca, garajul este un bun care nu are aferent teren si faptul ca obiectul contractului il constituia constructia ca atare si nu terenul pe care era edificata.

problema ridicata este in fapt urmatoarea:
a. daca face obiectul legii 18 aceasta solicitare de eliberare a unui titlu sau este frauda la lege?
b. daca se poate extinde interpretarea naturii juridice a unei anexe, in spata garaj, la natura juridica a unei locuinte, avand in vedere ca temeiul de drept invocat in titlu este art. 36 alin 3 din legea 18?

desigur ca nulitatea absoluta cred ca ar fi solutia optima si va multumesc pentru sfat, insa, care ar fi temeiul de drept, mai exact, care considerati a fi articolul de lege in ambele ipoteze prefigurate mai sus, intrun eventual proces?
in asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat
distinsa d-na va multumesc pentru raspuns, insa va marturisesc ca nu reusesc sa inteleg de pilda:
- care este momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie avand in vedere ca actul de care fac vorbire este inca necunoscut mie, desi este intabulat si s-a facut si un cadastru pe baza lui ?
- este mai fericita alegerea atacarii actului administrativ in contencios ori pe dreptul comun?
cred ca in masura in care pot sa gasesc raspuns la aceste intrebari, poate gasesc si solutia care imi va da satisfactie deplina (a anula actul care ma prejudiciaza teribil)
oricum, in asteptarea unui sfat competent, va multumesc anticipat
domnule Av.
va multumesc pentru raspuns, insa, ma intreb ce relevanta are actiunea pe dreptul comun in masura in care actul a intrat in circuitul civil si deci, produce efecte juridice? de altfel, intrebarea initiala viza pe de o parte anularea in contencios care cel putin la prima vedere pare o alternativa mai usor de abordat, iar pe de alta parte nedumerirea mea cu privire la termenul de prescriptie aferent acestei alternative.
in asteptarea unui raspuns ,
va multumesc anticipat
p.s. cred ca este o frauda la lege clasica
Buna ziua tuturor,
ma adresez voua cu urmatoarea speta:
- in masura in care cineva a cerut si obtinut un titlu de proprietate, eliberat de prefect, ca efect al unei solicitari intemeiata pe legea 118, urmat apoi de intabulerea dreptului, se poate ataca actul aministrativ in contencios in masura in care acesta contine suprafete ce nu au legatura cu situatia de fapt iar prin eliberarea acestuia se incalca terenul apartinand altuia?
-este un termen de prescriptie al dreptului la actiune? daca da, care este acesta si de la ce moment curge, intrucat, de principiu, nu ai cum sa stii de existenta unui astfel de act ?
- cum se poate ataca actul respectiv la registrul cadastrului unde a fost intabulat terenul respectiv?

va multumesc anticipat pentru eventuale puncte de vedere

cristu68