avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA examenul de intrare in barou este sau nu susceptibil ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

examenul de intrare in barou este sau nu susceptibil de plata T.V.A

avand in vedere, ideea, ca acesta este un examen de intrare intr-o activitate liberala, imi pun urmatoarea intrebare:
este oare susceptibila de plata taxei pe valoarea adaugata aceasta "taxa"?
sper sa gasesc un raspuns pertinent, avand in vedere ideea ca, aceasta, in fapt,dar si in drept, nu este o "taxa", ci este eventual o plata aferenta sustinerii unui examen, care genereaza, desigur, o anume prestatie din partea organizatorului, UNBR, insa de aici si pana la a factura prestatia si pana la adaugarea unei valori, etc. este cale lunga..
multumesc anticipat juristilor ce se vor apleca asupra acestei spete si sper din nou ca se vor da solutii pro si contra.
X-(
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:34, 15 Ianuarie 2010
cristu68 a scris:

avand in vedere, ideea, ca acesta este un examen de intrare intr-o activitate liberala, imi pun urmatoarea intrebare:
este oare susceptibila de plata taxei pe valoarea adaugata aceasta "taxa"?
sper sa gasesc un raspuns pertinent, avand in vedere ideea ca, aceasta, in fapt,dar si in drept, nu este o "taxa", ci este eventual o plata aferenta sustinerii unui examen, care genereaza, desigur, o anume prestatie din partea organizatorului, UNBR, insa de aici si pana la a factura prestatia si pana la adaugarea unei valori, etc. este cale lunga..
multumesc anticipat juristilor ce se vor apleca asupra acestei spete si sper din nou ca se vor da solutii pro si contra.
X-(

din moment ce se considera ca suntem PFA si suntem scutiti de plata TVA , nici eu nu intelwg de ce se percepe TVA pt taxa de examen.
TVA-ul se percepe daca operatiunea in sine e taxabila si daca cel care incaseaza contravaloarea este platitor de TVA, nu daca platitorul este! Si la paine platiti TVA chiar daca nu sunteti platitor.
este indreptatita aceasta taxa perceputa pt a da un examen/concurs? nu ne e incalcat un dr. constitutional si nu se naste o discriminare prin plata acestei taxe de examinare?
Singura discutie care se poate purta este daca operatiunea in sine este taxabila, nimic mai mult. Nu e nicio discriminare, de vreme ce toata lumea plateste taxa cu tot cu TVA.
UNBR este inregistrat in scopuri TVA, iar operatiunea nu se afla in lista celor scutite prevazute la art. 141 cod fiscal.

asadar taxa pe valoare adaugata se colecteaza de la concurenti, iar apoi se plateste la bugetul statului, cf art. 150 cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pro-rata casa schimb valutar crisciuca2000 crisciuca2000 Buna ziua. Sunt casa schimb valutar. Pe langa veniturile financiare obtinute din activitatea de baza, realizam si venituri din comision western union si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aport asociat tampau gabriela tampau gabriela O societate a cumparat un teren in valoare de 30.000 euro pentru ridicarea unei constructii pentru firma ( sala pentru nunti ) .Pentru plata furnizorului de ... (vezi toată discuția)
Prorata florentyna florentyna am si eu o intrebare.. sunt pj platitoare de tva si vreau sa vand o cladire, aceasta operatiune este scutita de tva conf art.140 alin 2 lit f dar trebuie ... (vezi toată discuția)