avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-au ridicat masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-au ridicat masina

In aceasta luna torida de vara, intr-o sambata dimineata, pe la ora 9, am lasat masina parcata pe trotuar la intersectia Bd. Timisoara cu Valea Cascadelor si am lipsit circa 30 de minute.
la intoarcere am constatat ca masina nu mai este acolo unde am lasat-o si am sunat la 112.
in cele din urma se apropie un politist comunitar care imi sopteste ca masina mea nu este furata, asa dupa cum am crezut initial, ci se afla in posesia lor si a unui tert undeva in Com. Rosu.
in schimbul reimposedarii mele, am fost constrans, sub amenintarea ca nu-mi mai vad masina, sa platesc suma de 670 lei.
am primit in schimbul platii mai sus aratate o dispozitie de ridicare si o factura.
intrebari fara raspuns:
1. ce natura juridica are aceasta dispozitie de ridicare
2. in ce termen si la ce instanta poate fi atacata
3. ce jurisprudenta stie cineva ca exista in aceasta materie

cu stima,
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:43, 25 August 2010
1. e o sanctiune pentru parcare neregulamentara, intr un loc interzis
2. in termen de 15 zile la judecatoria de sector
3. daca a fost masina parcata pe b dul timisoara nu avea voie sa va ridice ca aceasta strada nu se afla in administratia primariei de sector ci in administratia primariei capitalei.. daca a fost pe valea cascadelor, nu se mai merita sa va mai agitati ca pierdeti procesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare mașină Madali13 Madali13 Bună ziua! În ziua de 05.12.2018 am observat când am venit de la serviciu că îmi dispăruse mașina parcată în fața curții comune, unde locuiesc. ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina sector 4 ajulian ajulian Buna ziua, In data de 10.09.2014 mi-a fost ridicata masina din sectorul 4 al capitalei de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, pe motiv ca se afla la mai putin ... (vezi toată discuția)